Rezidentiat 20 mai 2012: Rezultatele la examenul de rezidentiat se dau saptamana viitoare

Sesiunea extraordinara a concursului de rezidentiat a fost organizata duminica, 20 mai, de catre Ministerul Sanatatii (MS).

La concurs s-au inscris un numar de 420 candidati.Candidatii care au sustinut duminica concursul de rezidentiat pe loc si pe post, pot depune contestatii pana luni, 21 mai 2012, orele 16.00, la sediul comisiei locale de rezidentiat din Splaiul Independentei nr. 48 sau la nr. de fax: 021-3147751.

Dintre candidatii participanti la examenul de rezidentiat din 20 mai, 95 dintre acestia concureaza pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, restul de 325 au optat pentru 318 posturi vacante.

Concursul din data de 20 mai s-a desfasurat numai in Centrul Universitar Bucuresti, la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4ore.

Comisia de elaborare a subiectelor pentru concursul de rezidentiat pe loc si post, sesiunea 20 mai 2012 a fost format din urmatoarele cadre didactice din centrele universitar Bucuresti si Craiova: Prof. Dr. Victor Stoica, Irina Ruxandra Strambu, Gabriela Silvia Gheorghe, Laurentiu Belusica, Stefan Voiculescu, Gheorghita Jugulete, Antoine Edu, Razvan Adrian Ionescu si Radu Diaconu.

Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200de intrebari. Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut in limita locurilor publicate. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judet in parte.

La inceputul acestui an, Ministerul Sanatatii a hotarat organizarea unui nou concurs de intrare in rezidentiat.Decizia a fost luata dupa ce, un procent important, de aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011, au ramas neocupate.

Cele mai multe locuri /posturi ramase neocupate s-au inregistrat in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar, ca de exemplu: medicina de urgenta, neonatologie, A.T.I., pediatrie.

Astfel, Ministerul Sanatatii a urmarit diminuarea deficitului de medici specialisti cu care se confrunta reteaua de asistenta medicala.Cele mai multe locuri /posturi ramase neocupate sunt in specialitatile: medicina de urgenta (117 posturi in unitati de primiri urgente), medicina de familie (40 de locuri si 59 de posturi in serviciile de Ambulanta), neonatologie (28 de posturi), A.T.I.(18 posturi), pediatrie (12 posturi).

De precizat ca examenul de rezidentiat care ar fi trebuit sa aiba loc la data de 25 martie pentru ocuparea locurilor si posturilor ramase vacante in sesiunea 20 noiembrie 2011, a fost amanat.

Asta pentru ca metodologia si ordinul de organizare a concursului, lansate in dezbatere publica, fusesera aprobate de vechiul Guvern, adica de cabinetul fostului premier Emil Boc.