Rezidentiat 2012: Listele cu repartitia candidatilor, afisate cu 24 de ore inainte de examen

Au mai ramas cateva zile pana la concursul de Rezidentiat, sesiunea mai 2012, care se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti.

Ministerul Sanatatii informeaza ca un numar de 420 candidati s-au inscris pentru a participa la sesiunea extraordinara a concursului de Rezidentiat de pe 20 mai.

Dintre cei 420 de candidati inscrisi, 95 dintre concureaza pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, restul de 325 au optat pentru 318 posturi vacante.

La inceputul acestui an, Ministerul Sanatatii a hotarât organizarea unui nou concurs de intrare in Rezidentiat.Decizia a fost luata dupa ce, un procent important, de aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011, au ramas neocupate.

Cele mai multe locuri /posturi ramase neocupate s-au inregistrat in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar, ca de exemplu: medicina de urgenta, neonatologie, A.T.I., pediatrie.

Astfel, Ministerul Sanatatii a urmarit diminuarea deficitului de medici specialisti cu care se confrunta reteaua de asistenta medicala.Concursul din data de 20 mai, se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti.

Detaliile privind organizarea concursului sunt publicate de catre Ministerul Sanatatii pe pagina de web www.ms.ro.

Listele cu repartitia candidatilor in sali vor fi afisate cu 24 de ore inainte de inceperea concursului.

Sursa foto: academica-medical.ro