Rezidentiat 2012: Sesiune extraordinara in Centrul Universitar Bucuresti

 

Un nou concurs de intrare in Rezidentiat va fi organizat de Ministerul Sanatatii, pentru posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea din 20 noiembrie 2011, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

Rezidentiatul – sesiune extraordinara – ar putea avea loc in luna mai, conform paginamedicala.ro.

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a declarat ca masura de organizare a unei sesiuni extraordinare de Rezidentiat s-a avut in vedere inca de la inceputul acestui an, deoarece aproape 40 la suta din posturile scoase la concursul de Rezidentiat asta-toamna au ramas neocupate.

“Inca de la inceputul acestui an am avut in vedere organizarea unei sesiuni extraordinare de concurs deoarece, in sesiunea din noiembrie 2011, un procent important, aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs au ramas neocupate. Acest fapt constituie o situatie de exceptie si poate duce la o accentuare a deficitului de medici specialisti cu care se confrunta reteaua de asistenta medicala. Astazi, am aprobat cadrul juridic care permite organizarea unui nou concurs si estimam ca vom putea organiza aceasta sesiune la jumatatea lunii mai”, a declarat ministrul Sanatatii RITLI Ladislau, la finalul sedintei de Guvern.

Concursul se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti. Inscrierile pentru rezidentiatul pe loc se vor face la directiile de sanatate publica, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, iar inscrierile la rezidentiatul pe post la directia de sanatate publica a judetului pentru care tinerii medici doresc sa concureze.431 de locuri si posturi de medic rezident au ramas neocupate dupa repartitia candidatilor promovati in concursul de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2011.

Dintre acestea, sunt 333 posturi de medic rezident, in unitati sanitare care inregistreaza deficit de medici specialisti.Cele mai multe locuri /posturi ramase neocupate se inregistreaza in specialitatile: medicina de urgenta (117 posturi in unitati de primiri urgente), medicina de familie (40 de locuri si 59 de posturi in serviciile de Ambulanta), neonatologie (28 de posturi), A.T.I.(18 posturi), pediatrie (12 posturi).

Detaliile privind organizarea concursului vor fi publicate de catre Ministerul Sanatatii, in perioada urmatoare.De precizat ca examenul de rezidentiat care ar fi trebuit sa aiba loc la data de 25 martie pentru ocuparea locurilor si posturilor ramase vacante in sesiunea 20 noiembrie 2011, a fost amanat. Asta pentru ca metodologia si ordinul de organizare a concursului, lansate in dezbatere publica, fusesera aprobate de vechiul Guvern, adica de cabinetul fostului premier Emil Boc.

Fostul Guvern a fost de acord cu sustinerea consursului pe data de 25 martie. Cum insa in prezent avem un alt Cabinet, este nevoie si de aprobarea acestuia. Drept urmare, s-a realizat deja proiectul de modificare a Ordonantei 18 pentru ca examenul sa poata fi organizat.

”Cel mai probabil, documentul va fi propus spre aprobare in decursul saptamanii viitoare”, a declarat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro, Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Afla aici detalii despre cele doua sesiuni de rezidentiat.