Rezultate CM 2010, grupa D: Germania – Australia 4-0 (2-0)

nbsp;

Germania a spulberat Australia, scor 4-0, in primul meci al panzerelor la Mondialul din Africa de Sud. Klose, Podolski, Muller si Cacau au semnat golurile Germaniei, care a avut cel mai convingator debut dintre favoritele care au jucat pana acum.

Dupa Franta, Argentina si Anglia, a venit randul unei alte foste campioane mondiale sa intre pe scena in Africa de Sud. Doar ca, spre deosebire de nationalele mentionate, germanii au facut-o cu stil.

Singura problema pentru elevii lui Low a venit in debutul meciului, in minutul 4, cand australienii au avut prima si singura ocazie mare, dupa o lovitura de colt. Neill a trecut pe langa minge, apoi Garcia a trimis din 6 metri doar intr-un fundas.

A fost semnalul de alarma pentru panzerele germane, care s-au pravalit spre poarta lui Schwarzer. Doua minute mai tarziu, Klose suteaza doar in goalkeeper-ul australian, nascut din parinti germani, iar in minutul 8 cade primul gol. Muller scoate un balon in spate, iar Podolksi, jucatorul care marcheaza la nationala mai des decat la echipele de club, inscrie cu un sut puternic din 14 metri. Acelasi Klose mai rateaza o ocazie mare (24), dar trei minute mai tarziu quot;polonezul quot; nu mai greseste. Centrare perfecta Lahm, cap din 8 metri, profitand si de iesirea neinspirata a lui Schwarzer. Se remarca si quot;turcul quot; Ozil, care iroseste doua ocazii mari. In minutul 31 incearca o quot;scarita quot; peste Scharzer, dar goalkeper-ul australian e salvat de Neill. 10 minute mai tarziu, trece de goalkeeper-ul australian, dar isi face preluarea prea lung iar balonul iese in aut de poarta.

Repriza a doua se joaca dupa acelasi scenariu, la care da o mana de ajutor si australianul Cahill (56). Intrare mai tare la Schweinsteiger, din spate, si rosu direct. Paradoxal, avantajul australienilor e experienta, in lotul quot;cangurilor quot; fiind 12 jucatori care au participat la ultimul CM, dar lucrul acesta nu se vede. Klose mai iroseste apoi o ocazie, si sansa de a se apropia la trei golurile de recordul all time al lui Ronaldo. Cu reusita din meciul cu Australia, Klose a ajuns la 11 goluri, la patru in spatele brazilianului Ronaldo. Al doilea in top e chiar neamtul Gerd Muller, cu 14 goluri, care e europeanul cu cele mai multe goluri marcate la turneele finale.

Acelasi Klose mai bifeaza o ratare (66), dupa ce e surprins de pasa prea tare a lui Podolski si trimite pe langa poarta, apoi Muller (68) inscrie primul gol la nationala cu un sut din 14 metri. Intra si Cacau, care marcheaza la prima atingere de balon, dupa inca o pasa excelenta a lui Ozil. Debut impresionant pentru germani, care se prezinta cu o nationala extrem de tanara la CM, a doua dupa cea a Ghanei, tot din grupa D.

Citeste stirea completa in paginile site-ului realitatea.tv