Rezultate admitere magistratura 2010 – Vezi aici rezultatele examenului la INM


Concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii (INM) s-a desfasurat in perioada 25 iunie – 24 septembrie 2010 si vizeaza ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie.

Din cele 200 de locuri de auditori de justitie, 100 sunt repartizate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 100 pentru ocuparea functiei de procuror. Astfel, la finalizarea primului an de studii, auditorii de justitie vor opta, in ordinea mediilor si in raport cu numarul posturilor, pentru functia de judecator sau procuror.

Examinarea candidatilor s-a realizat in doua etape. Prima etapa a concursului a constat in verificarea cunostintelor juridice prin sustinerea unei probe eliminatorii, tip grila, cu 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare din urmatoarele materii:
– drept civil
– drept procesual civil
– drept penal
– drept procesual penal.

Lucrarile se noteaza cu admis sau respins, in functie de punctajul obtinut de candidat. La testul grila, fiecare raspuns corect valoreaza un punct. Sunt declarati admisi, in etapa a II-a, candidatii care au obtinut cel putin 70 de puncte, echivalentul notei 7,00.

A doua etapa a constat in sustinerea a doua probe:
– un test de verificare a rationamentului logic, prin rezolvarea unui test grila care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale caror raspunsuri nu se puncteaza;
– un interviu constand in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.

Nota obtinuta la concurs reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, calculata in raport cu urmatoarea pondere:
– 75% nota de la proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice
– 15% proba de verificare a rationamentului logic
– 10% interviul

Pentru a fi admisi la INM, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7, clasificarea candidatilor urmand a se face in ordinea descrescatoare a notelor.

Departajarea candidatilor cu note egale se face in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la cele 3 probe de concurs, in ordinea sustinerii acestora.

Afisarea rezultatelor:

1 septembrie: afisarea rezultatelor la proba eliminatorie
2 – 5 septembrie: contestarea punctajului obtinut la proba eliminatorie
6 septembrie: solutionarea contestatiilor formulate impotriva punctajului obtinut la proba eliminatorie si afisarea rezultatelor
9 septmebrie: test de verificare a rationamentului logic
10 – 19 septembrie: sustinerea interviului
20 septembrie: afisarea rezultatelor testului de verificare a rationamentului logic
24 septembrie: afisarea rezultatelor finale

Rezultate vor fi publicate AICI