Rezultate alegeri primaria Baia Mare: Catalin Chereches, candidatul USL, este noul primar din Baia Mare

Alegerile partiale desfasurate duminica la Primaria Baia Mare au fost castigate din primul tur de candidatul USL, Catalin Chereches.

Chereches a obtinut 51,66% din voturi, fiind urmat de candidatul independent Mircea Dolha, cu 23,34% din voturi si de candidatul PDL, Mihai Patrascu, cu 13,07%.

Candidatul USL a declarat, la Realitatea TV, ca primul lucru pe care il va face va fi sa o analiza a modului in care s-au cheltuit banii publici.

quot;Primul lucru pe care il voi face va fi o analiza a modului in care s-a cheltuit banul public si cum s-au stabilit prioritatile quot;, a spus noul primar, Catalin Chereches.

Prezenta la vot la alegerile din Baia Mare a fost de circa 30 la suta. Alegerile s-au organizat dupa ce fostul primar, Cristian Anghel, a fost suspendat din functie si condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie.

Sapte candidati s-au inscris in cursa pentru primaria din Baia Mare: Mihai Patrascu (PDL), urmat de Catalin Chereches (USL), Ciprian Vasile Chereches (PRM), Petru Tomoiaga (Partidul Verde), Doru Dancus (PNtCD), Mircea Dolha (independent) si Vasile Vlasin (independent).

Sursa foto: RTV