Rezultate bacalaureat 2011 – Fenomenul Suceava face valuri si la sesiunea de toamna!

In conditiile in care sesiunea din toamna a examenului de Bacalaureat a depasit recordul negativ inregistrat in vara, judetul Suceava este din nou exceptie, cu o rata de promovabilitate tripla fata de restul tarii.

Romania Libera: Desi in restul tarii nici macar doi elevi din zece nu si-au luat bacalaureratul nici in a doua sesiune, in Mehedinti si Suceava rezultatele sunt uimitoare (53%, respectiv 36% au promovat). In ciuda entuziasmului de pe plan local, exista si voci care pun la indoiala rezultatele si cer demararea unei anchete. Nici macar elevii din judetele care prin traditie detin mari centre universitare nu au reusit sa obtina rezultate mai bune la cea de a doua sesiune a bacalaureatului. Cele mai mici note le-au avut cei din Timis, unde promovabilitatea a coborat la doar 14,5%, fata de 31,79% la sesiunea din vara. La Bucuresti, ponderea promovatilor a ajuns la 17,82% (fata de 42,03%), la Iasi – 18% (41,9%), iar la Cluj – 20,62% (54,07%). La nivel national, procentele de promovabilitate situeaza aceste judete undeva pe la mijlocul clasamentului.

Evenimentul Zilei: Dezastru si la a doua sesiune a Bac-ului, urmeaza apocalipsa facultatilor. Vezi ce nota ai luat! nbsp;Scenariile sumbre anuntate de specialisti dupa examenul dezastruos din vara s-au adeverit: la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului au promovat 16,06% dintre cei inscrisi. Dincolo de suferinta celor picati, s-a conturat foarte clar acum un al doilea dezastru: universitatile nu vor avea studenti. Optimistii se asteptau ca rezultatele sa fie mai bune in aceasta sesiune, bazandu-se pe faptul ca in vara s-a tras un semnal de alarma care ar fi trebuit sa-i puna pe candidati cu burta pe carte. Nu a fost insa asa. quot;Nivelul de pregatire al celor prezenti a fost scazut. Am facut si meditatii gratuite, dar elevii nu au fost interesati quot;, a declarat Ana Floroiu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, unde au promovat 11,62 dintre elevi.

Adevarul: Primele imagini cu elevul care s-a sinucis dupa ce a picat Bacalaureatul pentru a doua oara nbsp;Colegii lui Marius Sava sunt in stare de soc dupa ce au aflat ca cel care dadea suflet clasei lor a ales sa isi puna capat zilelor. quot;Marius era un om zambitor. A fost intodeauna un om cald, care te ajuta indiferent de probleme. Era mereu glumet si ii placea sa fie sufletul petrecerilor. A fost un prieten de nota 10. Nu credeam vreodata ca se va arunca. Bacul era important pentru el. Marius chiar era un tip destept. Nu stiu ce a fost in capul lui de a ales sa moara quot;, spune Adrian, unul dintre cei mai buni prieteni.