Rezultate rezidentiat 2012: Peste 88 la suta dintre candidati au obtinut punctaj de promovare

Ministerul Sanatatii a anuntat rezultatele finale la sesiunea extraordinara de rezidentiat din 20 mai 2012.

Peste 88,5% dintre candidatii inscrisi au obtinut punctaj de promovare. Astfel, din cei 420 tineri absolventi ai facultatilor de medicina si farmacie inscrisi la concursul organizat de Ministerul Sanatatii, un numar de 372 au obtinut punctaj de promovare.

Dintre acestia, 76 tineri medici care au concurat pe cele 98 de locuri au obtinut punctaj de promovare. De asemenea, dintre cei 318 candidati pe posturi, un numar de 296 au fost admisi. Punctajul maxim realizat a fost de 823 puncte, iar cel minim de promovare de 493 puncte.

Datele privind concursul si listele cu clasificarea candidatilor pe loc si pe post sunt postate pe pagina de web rezidentiat.info.

Reamintim ca la inceputul acestui an, Ministerul Sanatatii a hotarat organizarea unui nou concurs de intrare in Rezidentiat. Decizia a fost luata dupa ce, un procent semnificativ, de aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011, au ramas neocupate.

Cele mai multe locuri si posturi ramase neocupate s-au inregistrat in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar, ca de exemplu: medicina de urgenta, neonatologie, A.T.I., pediatrie.