Rio de Janeiro candideaza pentru cel mai sexy oras din lume, alaturi de Barcelona

Rio de Janeiro este in cursa pentru cel mai sexy oras al planetei, la un an dupa ce a fost ales quot;destinatia gay preferata quot;, in cadrul unui concurs organizat de site-ul american TripOutGayTravel.

Rio de Janeiro concureaza cu Barcelona, Tel Aviv si orasele americane Key West (Florida), Las Vegas (Nevada) si Palm Springs (California), precizeaza site-ul G1, citat de Mediafax.

Preselectia a fost realizata de mai multi jurnalisti si editori ai unor publicatii de specialitate dedicate calatoriilor gay (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali – LGBT).

In 2009, Parisul a fost ales cel mai sexy oras din lume de catre participantii la acest sondaj organizat de site-ul TripOutGayTravel.

quot;Cu acest calificativ, Rio isi va intari titlul de destinatie gay de referinta. Este vorba de o piata importanta, in acord cu natura acestui oras, care este festiv, dar si primitor quot;, a declarat, miercuri, pentru site-ul G1, secretarul departamentului de turism din Rio, Antonio Pedro Figueira de Mello.

quot;Aici triburile (grupurile de persoane) cele mai diverse coabiteaza in deplina armonie, ceea ce dovedeste potentialul nostru imens pentru a primi publicul LGBT quot;, a adaugat De Mello. quot;Vom continua sa investim in aceasta piata care aduce anual din calatorii miliarde de dolari quot;, a subliniat acesta.

Anul trecut, Rio de Janeiro a primit titlul de quot;destinatia gay preferata quot;, surclasand orase precum Barcelona, Buenos Aires, Londra, Montréal si Sidney. Publicatia Forbes i-a mai oferit titlul de cel mai fericit oras din lume.

Citeste mai mult in Jurnalul National