Romania – Croatia 31-22 in grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin

nbsp;

Romania a inceput mult mai bine disputa cu Croatia decat precedentele confruntari de la turneul final, 3-1 (min. 5), dar adversarele, desi au practicat un joc lent, au tinut aproape, 5-5 (min. 11), mai ales datorita apararii quot;visatoare quot; a fetelor noastre.

Ardean-Elisei a dus Romania la doua goluri pentru prima data, 7-5 (min. 14), dupa doua interventii consecutive ale Paulei Ungureanu, diferenta mentinuta constant pana spre pauza (11-9, min. 22). Dupa 30 de minute, 14-12, dar jocul a fost fara stralucire, miza punandu-si amprenta asupra evolutiei ambelor echipe.

Tricolorele au iesit in evidenta prin combinatiile cu pivotul Oana Manea, cea mai buna jucatoare din tabara noastra in prima repriza. Banca Romaniei a tremurat serios in minutul 27, cand Neagu a calcat stramb, fiind nevoita sa paraseasca terenul, dar a revenit ulterior.

La reluare, aceeasi Manea a contribuit la marirea diferentei, 15-12, exemplul sau fiind urmat de doua ori si de Ada Nechita pe contraatac, pentru primele sale goluri la CE (17-12, min. 36).

Din acel moment, tricolorele au fost mai atente, au tinut de fiecare atac (22-17, min. 44 si 26-20, min. 54), iar in aparare au reusit sa contracareze multe din actiunile adverse. Romania a castigat un meci important in cursa pentru semifinale, scor 31-22, dar si curaj pentru dificilele confruntari cu Muntenegru si Rusia.

La doar 22 de ani, Cristina Neagu a reusit faza meciului, in minutul 51, cu un gol spectaculos, sutul masurand 80 de kilometri pe ora.

Momentul tragic al partidei, in pofida victoriei, a fost accidentarea grava a portarului Paula Ungureanu, din minutul 46, cand i-a quot;sarit quot; genunchiul stang, dupa un gol al croatei Horvat. Meciul a fost intrerupt cateva minute, handbalista nereusind sa isi revina, pentru a fi scoasa pe brate in afara terenului.

Marcatoare:

Romania – Neagu 7 goluri, Manea 7, Fiera 4, Stanca 4, Nechita 4, Geiger 1, Bradeanu 1, Paraschiv 1, Ardean-Elisei 1, Han 1.

Croatia – Penezici 6 goluri, Franici 5, Zebici 3, Horvat 3, Golubici 2, Serici 1, Pavici 1, Gace 1.

Citeste stirea completa in paginile site-ului mediafax.ro