Romania – Investitiile in centrale electrice care functioneaza cu resurse regenerabile, aprobate de ANRE

Sase mari proiecte de investitii in centrale electrice care functioneaza cu resurse regenerabile au fost aprobate de ANRE de la inceputul acestuia an. Cinci sunt ferme eoliene, dar gasim si un proiect de hidrocentrala de 12 MW pe raul Prahova, la Comarnic.

Agentia Nationala de Reglementare in Energie a dat autorizatii pentru sase noi proiecte de investitii in centrale de producere a electricitatii mai mari de 10 MW nbsp; de la inceputul acestui an. Cu exceptia unuia singur, restul de cinci proiecte sunt ferme eoliene. Valoarea cumulata a celor sase proiecte avizate este de 400 de milioane de euro, contravaloarea a 252 de MW putere instalata, potrivit datelor furnizate Money.ro de catre Autoritate.

Cel mai mare proiect este Centrala Electrica Eoliana Mihai Viteazu 4 amplasata in comuna cu acelasi nume din Constanta. El costa 116 milioane de euro, are o capacitate de 80 de MW si este dezvoltat de compania Eolica Dobrogea One controlata de spaniolii de la Iberdrola.

Un alt proiect de ferma eoliana este cel al italienilor de la Enel. Denumit Centrala Electrica Eoliana Salbatica 1 este amplasat in satul Agighiol din Constanta, are o putere instalata totala de 70 de MW si costa 111 milioane de euro.

Canadienii de la Blue Energy vor dezvolta si ei o ferma eoliana de 70 de MW in satul Corugea ce apartine de comuna Casimcea din Tulcea. Costul proiectului este de 106 milioane de euro.

Citeste mai mult pe site-ul money.ro (Sursa foto: money.ro)