Romania – SUA in sferturile de finala ale Cupei Mondiale la polo

nbsp;

Reprezentativa de polo a Romaniei a terminat pe locul doi grupa A a Cupei Mondiale de la Oradea, dupa ce a fost invinsa de vicecampioana mondiala Spania, cu scorul de 14-8 (1-1, 4-2, 6-3, 3-2), si va intalni in sferturile de finala ale competitiei cea de-a treia clasata din grupa B.

Nationala de polo a Romaniei va intalni reprezentativa SUA, vineri, in sferturile de finala ale Cupei Mondiale de la Oradea, o victorie aducand tricolorilor calificarea in semifinale si, implicit, „biletele quot; pentru Campionatul Mondial (Shanghai).

Echipa SUA a fost invinsa, joi seara, de liderul grupei B, Croatia, cu scorul de 9-7, astfel ca a incheiat pe locul trei.

Nationala noastra nu a reusit sa obtina un rezultat de egalitatea, scor care ar fi mentinut-o in fruntea grupei. Insa Spania a obtinut o victorie categorica in derby-ul grupei, cu scorul de 14-8.

Marcatorii Romaniei au fost Iosep 2 goluri, Georgescu 2, Negrean 1, Matei 1, Busila 1, Diaconu.

In primele doua meciuri de la Cupa Mondiala, Romania a invins Iran, cu scorul de 26-1, respectiv Australia, cu 11-9.
Rezultatele inregistrate pana joi la Cupa Mondiala de la Oradea:

Marti: SUA-China 10-6, Romania-Iran 26-1, Croatia-Serbia 10-8 si Australia-Spania 7-9.

Miercuri: Croatia-China 14-4, Romania-Australia 11-9, SUA-Serbia 9-17 si Iran-Spania 1-26.

Joi: China-Serbia 8-15, Romania-Spania 8-14; ultimele doua partide sunt cele dintre SUA-Croatia (grupa B) si Iran-Australia (grupa A).

Indiferent de rezultatul meciului Iran-Australia, primele doua locuri din grupa A sunt ocupate de Spania (6 puncte), respectiv Romania (4 puncte).

Citeste stirea completa in paginile site-ului adevarul.ro