Romania – Spania 25-26 (12-14) la CM handbal


Nationala de handbal feminine a Romaniei a ratat calificarea in semifinalele Campionatului Mondial care se desfasoara in aceste zile in China.

Selectionata condusa de Radu Voina a fost invinsa de nationala Spaniei cu scorul de 26-25, aceeasi formatie care barase drumul Romaniei si la Campionatul European disputat anul trecut.

Partida a debutat in nota de dominare a ibericelor, Spania conducand in minutul 11 cu scorul de 5-2.A fost singura data cand, de-a lungul celor 60 de minute una din cele doua combatante a reusit sa se distanteze la o diferenta de 3 goluri.
Romania a echilibrat disputa reusind sa egaleze pe tabela de marcaj la jumatatea primei reprize.Echipa noastra a condus pentru prima oara in minutul 24, scor 11-10, insa greselile nepermise din defensiva au facut ca la pauza Spania sa conduca cu 14-12.

Tricolorele incep bine partea secunda a intalnirii, egaland la 14, moment din care s-a mers cap la cap pana la finalul partidei: 17-17 in minutul 43, 19-19 in minutul 49, 25-25 in minutul 58.

Ultimul minut al disputei a fost dramatic.Profitand de o greseala de arbitraj, pivotal nationalei iberice nefiind sanctionat cu intrarea in semicerc, Spania inscrie, obtine Victoria si, odata cu aceasta, calificarea in penultimul act al competitiei.

Marcatoarele echipei Romaniei au fost Amariei 6 goluri, Neagu 5, Maier 5, Stanca 3, Nechita 2, Lecusanu 2, Vadineanu 2, in timp ce pentru Spania s-a remarcat Mangue, cu 8 goluri.