Romania, in topul destinatiilor evitate de turistii britanici


Romania se pozitioneaza printre primele cinci destinatii evitate de turistii din Marea Britanie, alaturi de Grecia, Islanda, Turcia si Rusia, arata un studiu citat de Press Association, transmite Realitatea TV.

In fruntea listei tarilor evitate, in 2010, de turistii britanici se afla Grecia. Din cauza crizei financiare acute care a afectat aceasta tara, unul din zece (13%) britanici evita aceasta tara. Lista tarilor pe care turistii prefera sa le evite in aceasta vara continua cu Islanda (9%), Turcia si Rusia (7%) si Romania (5%).

Sondajul mai arata ca multi britanici isi petrec vacanta acasa, de teama problemelor pe care le-ar putea intampina tur-operatorii, cursele aeriene, dar si de teama crizei din zona euro. Unul din patru turisti (23%) isi petrece mai multe zile libere in Marea Britanie anul acesta decat a facut-o in 2009, iar o treime dintre britanici (33%) isi vor petrece principala vacanta a anului in tara.

Criza financiara si riscul repetarii problemelor cu cenusa vulcanica i-a facut pe 11% dintre britanici, si respectiv 6%, sa renunte sa mai plece in vacanta in strainatate. Unul din 15 britanici (7%) se teme, pe de alta parte, de grevele personalului companiilor aeriene.

Sondajul mai arata ca o familie va cheltui in medie putin peste 980 de lire sterline in vacanta pe care si-o petrece in Regatul Unit, Scotia, Districtul Lacurilor, Devon si Snowdonia fiind principalii beneficiari.

Studiul a fost realizat online de o companie care ofera servicii de agrement pe un esantion de 3.006 turisti britanici in perioada 2-6 iulie.