Romania s-a calificat in grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin

nbsp;

Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins, sambata, reprezentativa Serbiei, scor 40-28 (20-14) si s-a calificat in grupa principala I, la CE din Danemarca si Norvegia.

Minutul 3 a fost fatidic pentru echipa noastra, care a pierdut-o pe Cristina Varzaru, accidentata la glezna, fiind nevoita sa paraseasca terenul (scor 1-2).

Debutanta la Campionatul European, Magda Paraschiv i-a luat locul, intr-un meci cu mare miza pentru tricolore, care nu au inceput deloc bine (1-4, min. 8). Meciul s-a quot;incins quot; doua minute mai tarziu, 4-5, dupa doua realizari ale Roxanei Han, aflata in postura inedita de extrema stanga. Egalarea a venit dupa un gol al Ionelei Stanca, 5-5 (min. 12), urmat de inca unul al lui Tivadar, pentru 6-5, prima data cand Romania se afla in avantaj. Treptat, fetele au prins curaj, s-au descatusat, etaland jocul obisnuit, 13-7 (min. 20), pentru ca la pauza, tabela sa arate un scor linistitor, 20-14.
Partea a doua nu a fost cu mult diferita, tricolorele facand eforturi pentru a-si pastra un avantaj cat mai confortabil (27-17, min. 38 si 31-22, min. 48).

Echipa Romaniei a incheiat grupa preliminara A cu victoria de care avea nevoie pentru calificarea sigura mai departe, scor 40-28, in fata Serbiei, care a ramas pe ultimul loc, cu 0 puncte. Portarul Talida Tolnai a fost cea mai buna jucatoare din tabara Romaniei, cu 15 interventii reusite (una de la 7 metri).

Marcatoare:

Romania – Neagu 7 goluri, Ardean-Elisei 5, Geiger 5, Stanca 5, Manea 4, Paraschiv 3, Han 3, Chintoan 3, Fiera 2, Bradeanu 1, Soit 1, Tivadar 1.

Serbia – Krpez 6 goluri, Lekici 5, Nisavici 3, Cubela 3, Damnjonovici 2, Balac 2, Vuckovici 2, Pop-Lazici 2, Dmitrovici 1, Zivkovici 1, Bartosici 1.

Citeste stirea completa in paginile site-ului prosport.ro