STEAUA CHELSEA LIVE. Pe Stamford Bridge, o Romanie ros-albastra va spera din nou intr-un miracol!!!!

STEAUA – CHELSEA, rezultat final 1-0 in optimile Europa League. Unicul gol al meciului a fost marcat de Raul Rusescu din penalty, in minutul 34. STEAUA a facut un presing foarte bun, a luptat pana in ultima secunda pentru victorie. Este o victorie muncita si meritata de STEAUA. Este un rezultat mare mai ales ca nu am primit gol!!

Mondo News a transmis meciul in format LIVE TEXT, cu update-uri pe tot parcursul zilei. Latovlevici a fost bun si in aparare si in atac, in timp ce Tanase si Chipciu au gafat cel mai mult. Rezultatul meciului STEAUA-CHELSEA conteaza pentru coeficientii UEFA. Hagi spunea ca STEAUA trebuie sa dea dovada de foarte mult tupeu in aceasta seara. STEAUA trebuie sa lupte si sa dea totul pe teren, spunea Gica Hagi. Pare un sezon perfect pentru STEAUA si in campionat si in Europa League.

UPDATE Declaratii Laurentiu Reghecampf: “Ma bucur ca am reusit sa castigam, insa calificarea se va juca la Londra. Cred ca vom avea sanse. Am intalnit o echipa foarte puternica, care sta foarte bine in teren, este pentru noi o performanta foarte mare. Trebuie sa fim realisti. Am parte de un colectiv foarte bun, de niste jucatori cu mare valoare, ei trebuiau sa-si dea seama de adevarata lor potenta. Cred ca vom avea o echipa foarte puternica si sa ne luptam cu echiple mari. Trebuie sa castigam si la Londra. Este foarte greu sa te aperi cu Chelsea. De cate ori avem ocazia, trebue sa marcam. Inca nu am realizat nimic, mai avem meciul retur. Nu ne ajuta acum sa facem declaratii foarte mari si intr-o saptamana sa ne para rau”.

Declaratii Gigi Becali: “Cand vrea Hristos, poti sa aduci toate miliardele din lume, nu te poate invinge nimeni. Vezi ce-a facut Hristos? Uite, il pup si zic: Doamne arata-le ca tu esti imparatul lumii. Acum trebuie sa ma duc la Muntele Athos sa-i multumesc. Numai cu crucea in mana am stat si m-am rugat. Nu mai realizam ce face Rusescu. N-a fost o emotie mare, n-a fost meciul de-asa natura. Am vazut vreo ratare sau vreo faza care sa ne dea emotii? Eu n-am vazut! Iti aratam noi englezule ca-ti dam bataie, si tie Abramovici…. na si tie!!! Cand vrea Hristos, stii ce face cu miliardele lui Chelsea? Asa face… Am spus, Chelsea e o echipa prea lenta in joc, pe care noi o naucim. Terri era distrus, parca era in basme. (rade in hohote). Mata, pata, alalaltul cum il chema… Ramirez… si Hazard… s-a hazardat! L-a tinut Ripa de nici n-a miscat. Doamne ajuta sa-i multumim Imparatul Hristos, ca el ne aduce bucurii. La ora asta ce este in Europa League nu ne poate bate nimeni. Poate Real, Barcelona… altfel…. Hai v-am pupat!!!!”

Declaratii Vlad Chiriches: “A fost un meci foarte greu, dar cu publicul acesta e ceva incredibil. Ne poarta pe brate si e o senzatie extraordinara. Inceputul meciului ne-a apartinut, am dominat si nu am avut nicio teama. A fost greu sa obtinem victoria, am dat pana la ultima farama de energie, am dat tot ce se putea pe teren. E un moment frumos tare. Chelsea este o echipa mare”.

Este final de meci!!! Un 2-0 ar fi fost extraordinar pentru STEAUA, insa calificarea se joaca saptamana viitoare pe Stamford Bridge. Pastram posesia pe final de meci, STEAUA tine de minge, Gardos cat pe ce sa marcheze insa rateaza dupa l-a depasit pe David Luiz. Gardos n-a avut tupeul sa traga la poarta!!!!!! Rusescu este inlocuit si este ovationat de un intreg stadion. Intra Gardos, care vine cu un plus de energie.Un entuziasm extraordinar pe National Arena, cu cateva minute inainte de final!!! Avem 4 minute de prelungiri. Suporterii de la peluzele din spatele lui Tatarusanu isi arata fularele ros-albastre. O mare inima ros-albastra bate pentru STEAUA.Campioana Europei, aproape sa fie rapusa la Bucuresti! Benitez le cere jucatorilor sai sa fie mai agresivi.

Min 85: David Luiz a sutat bine, insa mingea a trecut putin peste poarta lui tatarusanu. Am scapat!!! Tatarusanu a aratat o forma remarcabila si cu Ajax si cu Chelsea.

Min 84: Lovitura libera pentru CHELSEA. Incep sa se inmulteasca fazele fixe din preajma careului STELEI.

Min 79: Atacul lui CHELSEA este intampinat cu fluieraturi de spectatorii de pe National Arena. Torres nu poate sa treaca de Chiriches, incearca o noua patrundere, recupereaza si obtine aruncare de la margine.Mai e un meci pentru ca STEAUA sa se bucure pe deplin. Peste o saptamana, la Londra.

Min 73: Rusescu fata in fata cu David Luiz, patrunde in careu, insa Luiz are un plasament impecabil. Fundasul brazilian este poate cel mai bun jucator din aceasta seara.STEAUA incearca sa stea destul de sus, desi are emotii cand recupereaza mingea. Altfel, ar fi mai periculosi decat au fost pana acum. Fanii Stelei il fluiera pe Tanase pentru nereusitele de pana acum, insa ar trebui sa aiba ca motto: Toti pentru unu si unu pentru toti.

Min 69: Repunere de la margine pentru CHELSEA. Mata este omul care controleaza totul din centrul terenului.STEAUA incearca sa aiba o noua prestatie de Oscar si nu lasa nicio pasa la mana hazardului.

Min 58: STEAUA face o schimbare. Iese Pintilii, intra Prepelita.Latovlevici este cel mai in forma jucator al Stelei din acest an.

Min 57: Chipciu pentru Rusescu, insa nu mai avem noroc de penalty si la aceasta faza.

Min 56: Tanase preia si suteaza pe langa poarta.

Min 48: Tanase are ocazie de gol, insa a intarziat sa suteze la poarta. Tanase a avut destule erori si in prima repriza.

Min 47: CHELSEA este mai agresiva in debutul celei de-a doua reprize.

STEAUA – CHELSEA Jucatorii celor doua echipe revin pe teren. Incepe repriza a doua.STEAUA face un presing extrem de agresiv, care a dat roade in prima repriza. Dupa fluierul final al primei reprize, tot spectatorii s-au ridicat in picioare si au aplaudat echipa. Stilul de meci nu seamana cu cel practicat cu Ajax. STEAUA a reusit sa-i surprinda cu lovituri foarte rapide.

FINAL DE PRIMA REPRIZA. STEAUA – CHELSEA 1-0, DUPA GOLUL LUI RUSESCU DIN MINUTUL 34.

Min 44: Latovlevici este blocat de Ivanovic. STEAUA incearca sa intoarca defensiva londoneza cu o serie de pase marunte. Trebuie insa mai multa precizie.

Min 42: Tatarusanu este din nou Super-Tata la sutul lui Fernando Torres.

Min 39: Tatarusanu a aparat un sut puternic al lui Hazard xtraordinara interventie a lui Tatarusanu, care reuseste sa mentina scorul. Este primul moment periculos al celor de la CHELSEA la poarta STELEI. Noptile europene de vis se reinnoada pentru fotbalul romanesc. Este reusita care poate sa detoneze o noua seara magnifica pentru STEAUA!!!! Intreg stadionul ii scandeaza numele lui Rusescu, marcatorul golului! Poate ca englezii sunt mai valorosi individual, insa stelistii trebuie sa se dovedeasca mai inteligenti in aceasta dubla de foc!!

Min 34: Raul Rusescu executa lovitura de la 14 metri. Se aprind blitzurile pe tot stadionul.  Rusescu nu rateaza niciodata de la 11 metri. GOOOOOL RAUL RUSESCU. ESTE 1-0 STEAUA – CHELSEA!!!!

Min. 34: PENALTY PENTRU STEAUA. Centrarea lui Latovlevici de pe partea stanga a “taiat” defensiva lui CHELSEA, iar Bertrand a fost nevoit sa-l faulteze in careu pe Rusescu.

Min 28: STEAUA a facut destule multe erori in debutul acestui meci.

Min 25: STEAUA iese din nou in ofensiva.STEAUA s-a aparat bine la loviturile libere, spre deosebire de carentele aratate in meciurile de pregatire.

Min 23: Latovlevici il faulteaza pe Torres. Urmeaza a doua faza fixa executata de Lampard e la inceputul meciului, foarte aproape de porta STELEI. Centrare periculoasa, a respins Szukala. Gazonul de pe National Arena nu este de foarte buna calitate, insa asta o impiedica in buna masura si pe CHELSEA.

Min 15: Rusescu trece de David Luiz, insa CHELSEA se apara foarte bine. STEAUA reuseste sa o tina departe pe CHELSEA de poarta sa, insa nici nu pune pericol.

Min 13: STEAUA obtine un corner. Inca o faza fixa, deocamdata n-am pus prea mult pericol. Centreaza Latovlevici, insa mingea trece pe langa Chiriches.STEAUA o tine in priza pe CHELSEA cu o serie de cornere. STEAUA continua sa-si preseze valoroasa adversara din aceasta seara. In istoria recenta a fotbalului european, englezii ne domina autoritar.

Min 6: Rusescu insista excelent la o pasa gresita data de Adi Popa. Chiriches spunea ca meciul STEAUA – CHELSEA este cel mai important meci din cariera sa.STEAUA o are in fata pe regina Europei! Va fi important modul in care STEAUA se va prezenta in fata celor de la Chelsea. Returul este peste o saptamana pe Stamford Bridge acolo unde Chelsea a marcat de fiecare data in acest sezon al Cupelor Europene.

Min. 3: STEAUA recupereaza in propria jumatate. STEAUA nu a avut coregrafie pentru ca UEFA nu a fost de acord cu ideea suportterilor stelisti.

A INCEPUT MECIUL STEAUA – CHELSEADin 2003 STEAUA nu a mai eliminat o echipa din Anglia. STEAUA s-a calificat in turul doi al cupei UEFA invingand pe teren propriu, cu 1-0, pe englezii de la Southampton.

Ora 19.58: Bourceanu va fi capitan in aceasta seara pentru STEAUA. Lipseste Nikolic care este accidentat, iar Reghe va miza pe urmatorul unsprezece: Tatarusanu – Rapa, Szukala, Chiriches, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Chipciu, Tanase – Rusescu.

Ora 19.57: Jucatorii ies acum de la vestiare, in frunte cu brigada de arbitri din Rusia. Sunt peste 50.000 de spectatori in tribunele Arenei Nationale, poate chiar se va dobori recordul de audienta al acestui stadion. Speram ca STEAUA sa-si depaseasca toate recordurile anterioare din Europa si sa castige in fata lui CHELSEA.

Ora 19.55: O Romanie ros-albastra va spera din nou intr-un miracol. Urmeaza o noapte memorabila a fotbalului romanesc, un intreg stadion incearca sa o impinga de la spate pe STEAUA sa castige. N-am visat ca STEAUA o poate elimina pe CHELSEA, dupa ce a scos-o din competitie pe AJAX.

STEAUA – CHELSEA. Atmosfera de pe Arena Nationala este absolut fantastica, nu se vede niciun loc liber, cu exceptia sectorului destinat suporterilor lui CHELSEA. Lumea sta si in picioare la acest meci, cel mai probabil recordul de asistenta a fost doborat. STEAUA are nevoie de viteza de executie cu CHELSEA, o echipa obisnuita cu un ritm infernal.

Ora 19.50: Stadionul National Arena s-a umplut de suporteri, peste 53.500 aflandu-se in tribune. Echipele STEAUA si CHELSEA s-au retras la vestiare dupa antrenamentul oficial, care a debutat la ora 19.00.

Ora 19.00: ECHIPELE OFICIALE DE START STEAUA – CHELSEA

STEAUA: Tatarusanu – Rapa, Szukala, Chiriches, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Chipciu, Tanase – Rusescu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf. Rezerve: Stanca – Gardos, Filip, Prepelita, Iancu, Tatu, Rocha.

CHELSEA: Cech – Ivanovic, Terry, David Luiz, Bertrand – Obi Mikel, Lampard – Benayoun, Oscar, Hazard – Torres.Antrenor: Rafael Benitez. Rezerve: Turnbull – A. Cole, Ferreira, Cahill, Azpilicueta, Marin, Mata.

STEAUA nu este favorita la casele de pariuri, care nu dau sanse prea mari ros-albastrilor. STEAUA are cea mai mare cota la victorie dintre toate echipele care joaca pe teren propriu. Cei care au pariat ca va castiga STEAUA vor castiga de patru ori suma investita. Steaua este, de asemenea, echipa cotata cu cele mai mici sanse sa castige Liga Europa (67 la 1), in timp ce Chelsea este principala echipa favorita (5 la 1).

UPDATE STEAUA – CHELSEA Ora 13.45: Suporteri ai echipei CHELSEA vor urmari meciul de la Amsterdam, in timp ce a proximativ 600 de englezi sunt asteptati sa vina la Bucuresti. Organizatorii sustin ca sunt circa 600 de suporteri englezi care au cumparat bilete pentru partida STEAUA – CHELSEA, cu exceptia oficialilor. Acestia vor ajunge la Bucuresti in cursul zilei de joi, in grupuri neorganizate. Suporterii vor fi grupati in zona Centrului Vechi din Capitala pentru a fi sub supraveghere si pentru a se evita incidentele. Ora 12.00: Echipe probabile STEAUA – CHELSEA: STEAUA (4-2-3-1): Tatarusanu – Rapa, Szukala, Chiriches, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Chipciu, Tanase – Rusescu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf; CHELSEA (4-2-3-1): Cech – Azpilicueta, Ivanovic, David Luiz, Bertrand – Obi Mikel, Lampard – Mata, Oscar, Hazard – Fernando Torres. Antrenor: Rafa Benitez. Arbitru: Sergei Karasev, ajutat de asistentii A. Averianov si N. Golubev (toti din Rusia).

Laurentiu Reghecampf a declarat, miercuri, ca in meciul STEAUA – CHELSEA din aceasta seara este foarte important sa existe concentrare , rezultatul meciului contand foarte mult de forma fiecarui jucator. “E important sa existe concentrare. Eu consider ca avem sanse foarte mari sa ne calificam mai departe si va pot argumenta acest lucru: toti jucatorii sunt sanatosi si au ajuns la un nivel de pregatire foarte ridicat. Aceste meciuri de Europa League sunt speciale, depinde foarte mult de forma fiecarui jucator. Indiferent de rezultatul de maine seara (n.r. joi), exista si un meci retur” , a spus Laurentiu Reghecamp.

Delegatia echipei CHELSEA a sosit ieri in jurul orei 15.15, la Bucuresti, cu un avion al companiei British Airways, pentru meciul cu STEAUA. La ora 18.30 este programata conferinta de presa a gruparii engleze, la Arena Nationala, iar de la 19.00 va avea loc antrenament oficial.CHELSEA LONDRA, cu o valoare estimata la aproape 400 de milioane de euro, a sosit ieri la Bucuresti, pentru meciul cu STEAUA, contand pentru prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Europa. Returul se va juca pe 14 martie. Antrenorul de la CHELSEA Rafael Benitez i-a lasat acasa pe mijlocasii Ramires si Victor Moses, la fel si pe atacantul Demba Ba, fara drept de joc in Liga Europa. Nathan Ake nu va juca nici el in meciul STEAUA – CHELSEA. Cei de la CHELSEA au ajuns la Bucuresti cu gandul ca vor castiga meciul cu STEAUA si astfel vor fi mai aproape de un nou trofeu Europa League.

“Vreau sa jucam ca o mare familie si sa facem fata presiunii. E o ocazie importanta sa castigam o cupa europeana. Anul trecut a fost Liga Campionilor, dar acum suporterilor le e foame din nou de trofee. Joi ne asteapta un meci greu si trebuie sa fim concentrati din primul pâna in ultimul minut. Am mai fost aici cu Benfica. Sunt echipe bune in Bucuresti si Cluj si sunt convins ca vom avea un meci dificil”, a declarat fundasul portughez David Luiz. Rafael Benitez ar putea folosi joi urmatoarea echipa: Cech – Azpilicueta, B. Ivanovici, David Luiz, R. Bertrand – Obi Mikel, Lampard – Mata, Oscar, Hazard – F. Torres.Conform siteului specializat in transferuri de jucatori, transfermarkt, jucatorii echipei Chelsea Londra se afla pe locul 6 si valoreaza 387 de milioane de euro, numai Eden Hazard fiind evaluat la 40 de milioane de dolari, in timp ce fotbalistii de la Steaua Bucuresti au o valoare insumata de 41 de milioane de euro.

STEAUA – CHELSEA, forte de politie mobilizate pentru asigurarea ordinii

Peste 370 de politisti bucuresteni vor fi mobilizati joi, pentru mentinerea ordinii publice si a sigurantei rutiere, cu ocazia desfasurarii in cursul serii, pe Arena Nationala din Capitala, a meciului de fotbal dintre cluburile F.C. Steaua si Chelsea F.C.Politistii vor actiona pentru mentinerea ordinii publice in proximitatea stadionului, dar si in alte zone in care va fi necesara prezenta acestora – Centrul Istoric, principalele artere ale Capitalei, asigurând totodata si accesul auto al riveranilor in zonele in care circulatia rutiera a fost blocata sau deviata.Actiunea Politiei Capitalei vizeaza prevenirea manifestarilor violente, a actelor de vandalism sau a altor fapte antisociale.Politistii bucuresteni vor organiza si intensifica actiunile de patrulare, inclusiv in statiile de metrou si in mijloacele de transport in comun, urmând a lua masuri de prevenire a inselaciunilor comise prin diverse moduri de operare a acostarilor de persoane, a furturilor din posete sau buzunare, dar si a celor din autoturisme.Prin actiunile ce vor fi desfasurate in ziua si in preziua meciului, politistii bucuresteni urmaresc prevenirea si combaterea oricaror fapte de natura sa impiedice desfasurarea in bune conditii a acestui eveniment.Aceste masuri ii vor viza si pe cei care au cumparat bilete de acces la aceasta manifestare sportiva in scopul revânzarii lor, echipajele de siguranta publica si cele de flagrant urmarind descurajarea unor astfel de fapte, depistarea si sanctionarea contraventionala a celor care le comit, precum si confiscarea biletelor in cauza.

Speculantii, amendati de politisti

Politistii bucuresteni au demarat deja astfel de actiuni, ocazie cu care, in cursul zilei de marti, au depistat patru persoane care ofereau spre vânzare, la suprapret, 20 de bilete ce permiteau accesul in Arena Nationala, cu ocazia acestui eveniment. Cele patru persoane solicitau pentru biletele puse la vânzare suma de 5.510 lei, in contextul in care valoarea nominala insumata a acestora era de 1.4000 lei.Biletele au fost ridicate de politistii bucuresteni si predate organizatorilor evenimentului, iar cei patru barbati au fost sanctionati constraventional cu suma de 5.000 de lei.in conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, cu modificarile si completarile ulterioare, cumpararea in scop de revânzare a biletelor sau a oricaror documente de acces la competitii si jocuri sportive, precum si vânzarea acestora la suprapret constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de la 1.000 lei la 3.000 lei.