SUA a intrat in faliment, sustine o agentie de rating din China

Singura agentie de evaluare financiara din China considera ca Statele Unite ale Americii au intrat deja in incapacitate de plata dupa ce tara a atins limita maxima a datoriei publice la 16 mai.

China este cel mai mare creditor al SUA, detinand, la nivelul lunii martie, bonuri emise de Trezoreria Americana in valoare de 1.140 de miliarde de dolari. Acum, singura agentie de evaluare financiara din China, Dagong Global Credit Rating Co., a emis un document prin care sustine ca SUA au intrat deja in incapacitate de plata, scrie „Business Insider“, citand agentia de stiri AFP.

La jumatatea lunii mai, datoria publica a SUA a atins limita legala, stabilita de Congres la 14.300 de miliarde de dolari. Autoritatile au anuntat ca, de la 2 august, vor ramane fara spatiu de manevra si vor intra in incapacitate de plata daca Congresul nu va majora acest plafon. Cu toate acestea, tensiunile politice impiedica atingerea unui acord. In timp ce deemocratii pledeaza pentru ridicarea pragului, republicanii se folosesc de aceasta situatie pentru a-i forta pe democrati sa accepte mai multe taieri ale cheltuielilor publice.

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul (Sursa foto: Adevarul)