Salariile bugetarilor vor creste cu peste 10% in 2011, declara Seitan

nbsp;

Salariile bugetarilor vor creste, in 2011, cu mult peste 10%, pe fondul reducerilor de personal operate in acest an, dar si a taierii celui de-al 13-lea salariu, a precizat ministrul Muncii, Mihai Seitan, citat de money.ro.

”Legea asumarii care a redus cu 25% salariul este facuta pana la sfarsitul anului, urmand ca in 2011, potrivit aceleiasi legi, sa se revina pe cresteri salariale, in functie de restructurarile bugetare si de anvelopa financiara a anului urmator pentru salarii. Ca atare, cresterea salariala va pleca de la aceasta reducere, vor creste salariile, dar nu vor creste la toata lumea cu 25 la suta, ci, in medie, cu ceea ce reusim sa obtinem din restructurarea aceasta si tinand cont de aceasta anvelopa”, a precizat Seitan.

”Dupa socoteli pe care le putem spune in grosier deocamdata, am putea zice ca anvelopa pentru anul viitor, daca n-am face nicio reducere de personal, ne-ar permite o crestere de circa 5 la suta a salariilor. Daca anul viitor vom restrictiona in continuare al 13-lea salariu si prime de vacanta, vom avea inca 5 la suta, deci vom avea 10 la suta la care vom putea adauga o crestere datorata reducerii de personal pe care o facem acum. Deci o sa fie mult peste 10%”, a mai spus Seitan.

In cazul bugetarilor care acum au salarii mici, cresterea ar putea fi de peste 25 %, a mai precizat ministrul.