Salata de boeuf. Retete de Craciun. Cum se orneaza salata de boeuf

Sarbatorile fara salata de boeuf parca nu sunt sarbatori. De Craciun, salata de boeuf da profunzime deliciilor culinare cu care ne servim oaspetii, iar prepararea ei este pentru multe gospodine o adevarata arta. Va prezentam mai jos reteta de salata de boeuf preluata de pe site-ul cu specific culinar teobucatar.ro.Fotografia care prefateaza aceasta reteta este preluata de pe acelasi site, iar modul original de prezentare va poate inspira si pe dumneavoastra. Mult succces!Ingrediente (pentru cca 6 portii):-400 g carne vita (piept pui),-300 g cartofi rosii,-200 g morcov,-200 g mazare (optional),-200 g gogosar acru,-200 g castraveti in otet,-150 g maioneza (prepararea o gasesti aici ),-sare,-piper (optional),Preparare:Carnea se spala si se fierbe in apa cu sare, eventual cu adaos de condimente, adica o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Legumele se curata, se spala si se fierb in apa cu sare (eu le fierb separat, nu impreuna cu carnea).Dupa ce s-au racit se toaca totul marunt, inclusiv gogosarii si castravetii. Acestia din urma se pun la scurs intr-o sita (nu se storc) ca sa nu lase multa zeama si sa inmoaie maioneza.Se amesteca intr-un vas mare legumele si carnea tocate in cubulete si se adauga maioneza din care opriti si pentru ornat. Maioneza este un alt ingredient la care puteti umbla, adica sa o reduceti pe cat posibil (folositi doar cat sa “lege” ingredientele), avand in vedere ca nu este foarte sanatoasa…Aceasta este salata de boeuf. Daca scoateti carnea din reteta veti obtine salata a la rousse, la fel de buna ca si salata de boeuf. Pofta buna !