Saptamana PE: Bugetul UE, politica agricola, Shimon Peres, pe agenda Parlamentului European

Bugetul pe termen lung al Uniunii Europene este din nou pe ordinea zilei in cadrul perioadei de sesiune din martie. Deputatii europeni vor vota masuri mai stricte pentru guvernanta economica si pozitia Parlamentului in reforma politicii agricole.

Marti, presedintele Israelului, Shimon Peres, va vorbi eurodeputatilor. Saptamana a debutat cu trei rapoarte despre drepturile femeilor. Consiliul European a ajuns in februarie la un acord privind bugetul pe termen lung al Uniunii Europene, insa acesta este departe de ce spera Parlamentul. Deputatii europeni vor decide asupra unei reactii oficiale in cadrul unei dezbateri, iar miercuri vor vota o rezolutie ce va defini mandatul Parlamentului European in negocierile cu Consiliul. Disciplina si supravegherea bugetara vor face subiectul unui vot marti. Scopul acestuia este de a oferi Comisiei Europene mai multa putere asupra bugetelor statelor membre si asigurarea unui proces democratic.

Politica agricola comuna dupa 2014 va fi dezbatuta marti si votata miercuri. Negocierile cu statele membre vor incepe la sfarsitul lunii. In urma Zilei internationale a femeii, Parlamentul European a dezbatut luni si va vota marti trei rapoarte privind drepturile femeilor, de la impactul crizei economice asupra femeilor la situatia femeilor din Africa de Nord. Rasismul, xenofobia si incitarea la ura sunt pe ordinea de zi marti, in cadrul unei dezbateri cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Consiliului privind consolidarea combaterii acestora.Inaltul Reprezentant UE pentru politica externa si de securitate, Catherine Ashton, va discuta cu deputatii europeni despre situatia din Siria, Egipt, Mali si Ucraina miercuri.

Tot atunci vor fi abordate amenintarile nucleare si drepturile omului in Coreea de Nord.Tot miercuri, deputatii europeni vor dezbate Consiliul European de a doua zi, in cadrul caruia presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va prezenta prioritatile Parlamentului European. In comisia pentru afaceri constitutionale vor fi votate joi finantarea si statutul partidelor politice.