Scandal in fotbalul din Italia: Beppe Signori, arestat pentru ca ar fi trucat meciuri pentru mafia pariurilor


Beppe Signori, fost fotbalist exponential in Italia, a fost arestat, in aceasta dimineata, alaturi de alte 15 persoane, deoarece ar fi trucat meciuri de fotbal in folos personal. Acestia influentau rezultatul partidelor pentru mafia pariurilor. Un meci trucat costa cateva mii de euro.

Politia italiana a operat, in aceasta dimineata, 16 arestari intr-un scandal de coruptie care se anunta de proportiile celui din 2006, cand Serie A, prima liga de fotbal din Peninsula, a fost zguduita de celebrul quot;Calciopoli quot;.

Cel mai important nume dintre cei retinuti este Giuseppe Signori (43 de ani), fost jucator in nationala Italiei, vicecampioana mondiala in 1994. Anchetat este si Stefano Bettarini, fost fotbalist la Sampdoria si la Parma.

Acestia sunt acuzati ca au format un quot;grup infractional quot; cu scopul de a truca partide de fotbal in folos personal. Deocamdata, impotriva a noua dintre acestia s-a luat masura arestului la domiciliu, printre care si Signori, dar in vizor sunt in total circa 30 de persoane din fotbal: jucatori din ligile inferioare si conducatori de cluburi.

Pretul: zeci de mii de euro pentru un meci

Respectivii aranjau meciuri pentru „mafia pariurilor”, ale carei tentacule sunt prezente in fotbalul din numeroase tari. Un meci trucat ajungea pana la zeci de mii de euro. nbsp;In vizor sunt si partide din Serie A, printre care si un meci Inter – Lazio.

Ancheta este coordonata de Procuratura din Cremona si a inceput in urma cu un an si jumatate. nbsp;Ultima echipa a carierei lui Signori este Sopron (sezonul 2006-2006), unde l-a avut antrenor pe Tibor Selymes, actualul quot;principal quot; de la Astra Ploiesti.

Citeste articolul integral pe evz.ro