Scandal intre Iliescu si Dinca la un simpozion pe tema Revolutiei Romane

nbsp;

Nervii s-au incins la Parlament in timpul unei dezbateri organizate de Institutul Revolutiei Romane din decembrie 1989. Unul dintre revolutionari, Dumitru Dinca a inceput sa critice pe un ton vehement un film prezentat in timpul simpozionului. Ion Iliescu si Petre Roman au incercat in zadar sa-l calmeze.

Un simpozion organizat la Palatul Parlamentului de Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 (IRRD), condus de fostul presedinte Ion Iliescu, s-a lasat cu scandal.

Asta dupa ce unul dintre revolutionari, Dumitru Dinca, a inceput sa conteste vehement de la microfonul dezbaterii, absenta dintr-un film documentar prezentat la manifestare a celor intamplate in ziua de 21 decembrie 1989 la Bucuresti. Dinca a vociferat minute in sir, incercarile lui Iliescu sau ale fostului premier Petre Roman de a-l calma fiind inutile.

Dinca a dat sa paraseasca sala, iar spectacolul a continuat la usa si apoi pe holuri. Iliescu si Roman, secondati de alti protagonisti ai evenimentelor de acum 20 de ani, regizorul Sergiu Nicolaescu sau Cazimir Ionescu, au incercat din nou sa-l linisteasca pe Dinca.

Sursa foto: Captura Realitatea TV

Vezi video pe site-ul Realitatea TV