Scandal la EUROVISION 2013! Stefan Naftanaila, pus la zid de Luminita Anghel

EUROVISION 2013: Luminita Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea in clasamentul final al selectiei nationale a Eurovision, a declarat, pentru Mediafax, ca este inadmisibil si socant ca unul dintre jurati, Stefan Naftanaila, a ales sa nu ii acorde nici macar un punct.

Stefan Naftanaila a declarat inainte de a citi punctajele acordate ca a votat tinând cont de calitatea piesei, a interpretarii si de capacitatea interpretului de a face fata acestui concurs. Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa It’s my life , compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale a concursului Eurovision, care s-a desfasurat sâmbata seara, la TVR. Cezar a obtinut un total de 20 de puncte, de la juriu si de la public, in urma unei lupte foarte stranse cu trupa Electric Fence (19 puncte) si cu Luminita Anghel (18 puncte).

In acest context, fiecare nota a atarnat foarte greu in clasamentul final. Stefan Naftanaila nu i-a acordat Luminitei Anghel nici macar un punct, fapt care a nemultumit-o pe cântareata. Contactata de MEDIAFAX, Luminita Anghel a declarat ca a socat-o decizia lui Stefan Naftanaila, precizând insa ca nu o va contesta. “Este inadmisibil ca un om de radio care a fost la aproape toate concursurile Eurovision internationale, impreuna cu echipa României, sa considere ca nu merit nici macar un punct. Este un soc pentru mine si pentru toata echipa mea ca acest domn a ales sa nu-mi acorde nici macar un punct si mi-a dat nota 0” , a spus Luminita Anghel.

Totodata, Liliana Levinta, PR-ul cantaretei Luminita Anghel si impresar autorizat, a declarat: “Daca cineva in Romania considera ca Luminita Anghel este o artista de nota 0, acel om nu mai are ce cauta niciodata intr-un concurs, nici macar sa asculte o melodie pentru ca nu se pricepe . Nu vom contesta decizia acestui jurat pentru ca asta inseama sa fi jurat: sa ai o parere personala si subiectiva. Ca ea este de toata jena asta este o alta treaba. Nu avem intentia sa contestam nimic”, a mai spus Liliana Levinta.

Stefan Naftanaila, singurul membru al juriului Eurovision care nu a acordat niciun punct piesei Luminitei Anghel, a declarat inainte de a citi punctajele acordate ca a votat tinând cont de calitatea piesei, a interpretarii si de capacitatea interpretului de a face fata acestui concurs. Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, a declarat ca fiecare dintre cei sapte jurati ai selectiei nationale a concursului raspunde personal pentru modul in care a votat, precizând insa ca pentru el a fost chiar socant ca stefan Naftanaila nu i-a acordat niciun punct Luminitei Anghel.

Pe de alta parte, Liliana Levinta a evitat sa comenteze afirmatia facuta dupa incheierea finalei nationale, in emisiunea DOPO Eurovision , de Cristian Faur, compozitorul piesei castigatoare “It’s my life” . Faur a spus ca Cezar i-a fost recomandat de Andrei Tudor. “Au fost voturi foarte multe din partea publicului pentru Cezar. Ii multumesc lui Andrei Tudor pentru ca el este cel care mi l-a recomandat pe Cezar, ca sa se stie. Am intrebat de patru contratenori. Daca vom intra mai sus cu o treapta, pe podium, la Eurovision, o sa i se datoreze si lui Andrei” , a spus Cristian Faur, care a avut in concurs si piesa interpretata de Elena Cârstea ( Spinning ).

La randul sau, Andrei Tudor a spus ca i-a recomandat lui Cristian Faur mai multi artisti intre care Vladimir Catana si Narcis Iustin Ianau.Compozitorul Andrei Tudor i-a dat punctajul maxim lui Cezar (12 puncte), iar Luminitei Anghel i-a acordat 7 puncte. Nu mai e nevoie de niciun comentariu. Se intelege din moment ce i-a dat doar 7 puncte Luminitei , a spus Liliana Levinta, PR-ul Luminitei Anghel, refuzând sa faca alte comentarii.

In emisiunea DOPO Eurovision , difuzata in direct la TVR 1, Cezar a spus: “Vreau sa le multumesc tuturor concurentilor. ii felicit pe toti. Cred ca toti am invins. Acum publicul a votat, juriul a votat, pentru mine chiar e un vis. Dar, de la inceput am simtit niste energii. As vrea sa ne bucuram toti pentru România, nu sa o luam personal, ci sa ne bucuram ca poate România o sa faca un pas mai mare pe viitor si sa intre in primii doi” .Compozitorul Andrei Tudor a spus ca a avut patru piese intre preferatele lui.

“Cred ca toate patru ne-ar fi reprezentat foarte bine. Din pacate a trebuit sa le clasez cumva si asa le-am vazut eu si cred ca el (Cezar, n.r.) va face o figura foarte foarte buna in faza internationala si, la fel, Cristi (Cristian Faur, n.r.) este cel care a obtinut locul al treilea la Eurovision cu Luminita Anghel (la Kiev, in 2005, n.r.). Cred ca e o reteta de succes” , a spus Andrei Tudor.Cezar va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 16 mai, la Malmo, in Suedia. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai si va putea fi urmarita, de asemenea, la TVR.