Scoala parintilor si a adolescentilor in Sectorul 6

La mijlocul lunii aprilie a acestui an, Primaria Sectorului 6 prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 va da startul sesiunilor de formare ce au loc in cadrul proiectului “Scoala Parintilor si a adolescentilor”, proiect care-si propune optimizarea si dezvoltarea abilitatilor parentale ale parintilor copiilor cu varste intre 11 si 16 ani, respectiv optimizarea si dezvoltarea personala a adolescentilor.

Scopul proiectului este reducerea semnificativa a situatiilor de impas parental si a dificultatilor aferente in cadrul relatiei parinte-copil, in special in situatiile copiilor cu deviatii comportamentale cauzate de traversarea perioadei de pubertate, dar si a copiilor cu dificultati de adaptare scolara sau de alta natura. De asemenea, se urmareste ameliorarea relatiei parinte–copil si oferirea acestuia din urma a unui cadru adecvat pentru autocunoastere si autoexprimare.

Proiectul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 11- 16 ani care frecventeaza cursurile scolilor de pe raza Sectorului 6 si care au dificultati de adaptare scolara si/sau de relationare, precum si parintilor care au dificultati in comunicarea cu acestia.

Pe termen lung va beneficia de acest proiect si comunitatea locala, prin crearea si perpetuarea unui model de comportament parental, respectiv prin actionarea in mod direct asupra adolescentilor si a relatiei parinte-copil, a caror consecinta va fi diminuarea fenomenului delincventei juvenile cauzat de gestionarea gresita a conflictului dintre parinte si copil.

La finalul cursului fiecare parinte participant va avea cunostinte minime despre specificul varstei 11-15 ani si va putea identifica cate o solutie eficienta nonconflictuala pentru minim trei situatii problematice in relationarea cu copilul, iar fiecare copil va putea identifica cate o solutie eficienta nonconflictuala pentru minim trei situatii problematice in relationarea cu parintele.

”Familia este structura de baza a societatii, iar relatia parinte-copil este extrem de delicata si puternica in acelasi timp, de aceea interventia noastra se bazeaza pe ideea ca numai in familie copilul are parte de dezvoltarea armonioasa de care are nevoie”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rares Manescu.

Mai multe informatii legate de programele derulate de DGASPC Sector 6 gasiti la asistentasociala6.ro.