Scufundarea navei Medy naste suspiciuni. Comandantul a fost amendat

nbsp;

Comandantul cargoului turcesc Medy, Ghiural Turk, a primit o amenda – record din partea reprezentantilor Capitaniei Zonale Constanta: 50.000 de lei. Aceasta e prima masura luata de autoritati in cazul accidentului de ieri.

Sanctiunea a fost data pentru poluarea cauzata in urma scufundarii vasului, in Marea Neagra, la patru mile marine de Cap Tuzla.

Cargoul turcesc Medy a plutit opt ore inainte de a se scufunda, ieri, la patru mile marine de Cap Tuzla, in ciuda eforturilor salvatorilor remorcherului Hercules de a o redresa.

La 24 de ore dupa accident, autoritatile au mai multe semne de intrebare referitoare la imprejurarile care au dus la scufundarea vasului. Nava plecase din Portul Constanta si se indrepta spre Istanbul. Dupa sase ore, era inclinata la 40 de grade. Echipajul format din 17 marinari a fost salvat, iar in jurul orei 5.45. La ora 12.51, cargoul s-a scufundat.

Intrari etanse, lasate deschise

„Colegii nostri care s-au urcat la bord au gasit intrarile etanse si accesul in castel deschise, in conditiile in care exista o procedura obligatorie care cere sa fie inchise. In acest fel apa a intrat peste tot quot;, a declarat Vicentiu Tomita, comandantul salvatorului Hercules.

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul (Sursa foto: adevarul.ro)