Se inaugureaza 21 de km din Autostrada Soarelui. Doar pe jumatate!

Avem doua vesti pentru turistii care vor sa ajunga in acest weekend in statiunile din sudul litoralului. Incepem cu cea buna: maine va fi inaugurat un nou tronson de 21 de km din Autostrada Soarelui pe relatia Murfatlar-Agigea si terminam cu cea mai putin buna: pe mai bine de jumatate se va circula doar pe o singura banda pe sens.

Am testat noua sosea si am descoperit un drum “aproape” pregatit sa primeasca valurile de turisti. In aceasta dupa amiaza muncitorii inca mai turnau asfalt pe anumite portiuni, montau panouri si aplicau marcaje.
nbsp;
Din cei 21 de km de autostrada, pe 14 km se va circula pe un singur tronson, ceea ce inseamna ca vom avea o singura banda pe fiecare sens de mers.
nbsp;
Odata rezolvata problema exproprierilor si a siturilor arheologice, muncitorii s-au apucat de treaba. Cea mai mare parte a lucrarilor s-a realizat in doua luni. Autostrada inca mai arata ca un santier in lucru, insa de maine turistii vor putea circula pe acest nou drum. nbsp;
nbsp;
Turistii au doua variante: de la Medgidia pot merge spre Valea Dacilor, iar dupa Ciocarlia de Sus vor intra pe autostrada ori de la Murfatlar fac dreapta in centrul orasului, tot spre Ciocarlia.
nbsp;
Surpriza acestui tronson de autostrada este podul ce trece peste canalul Dunare-Marea Neagra. Inca se mai lucreaza la el, insa maine turistii vor putea traversa canalul in siguranta.
nbsp;
Pe autostrada au aparut si primele panouri rutiere, insa nu va asteptati sa gasiti refugii, toalete sau benzinarii. Drumul este insa scurt si va duce direct in drumul national 39. Aici se termina noul drum care ii scoate pe turistii care merg in sudul litoralului direct la Agigea. Ca sa intelegeti, aceasta este vechea sosea Constanta-Mangalia
nbsp;
Oficial, noul tronson va fi inaugurat maine la pranz, in prezenta ministrului Transporturilor Anca Boagiu.