Se intampla in Romania! Ce mesaj revoltator a primit un bolnav de cancer de la medicul sau

Revoltat ca pacientul s-a hotarat sa-si schimbe medicul de familie, un doctor i-a trimis un mesaj halucinant. “Ai atat de putin sa te bucuri de viata”, i-a scris medicul bolnavului de cancer.

Cuvintele jignitoare scrise de medicul de familie clujean Ionel Mircu in data de 4 aprilie ar lasa pe oricine fara replica, scrie ziardecluj.ro.

Bolnavul, Milu H., cel caruia ii era adresat SMS-ul, era clientul doctorului de cativa ani, iar intre ei exista o relatie apropiata. Barbatul de 57 de ani s-a imbolnavit de cancer, fiind diagnosticat cu tumora la creier. intre interventii chirurgicale si tratamente costisitoare, clujeanul a fost pus pe drumuri de nenumarate ori de medicul sau de familie, Ionel Mircu.

Nemultumit ca pacientul a decis sa se inscrie la un alt medic de familie, i-a trimis bolnavului urmatorul mesaj: “Considera toate concediile si ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule”.

“Este o incalcare a deonotologiei profesionale, a eticii, atitudine care poate fi sanctionata de colegiul medicilor, de asociatia medicilor de familie”, a declarat EMILIA GROZA, director general CJAS Cluj.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat si va demara o ancheta. “Vom lua legatura cu domnul doctor, asteptam si familia sau pe cineva din partea domnului bolnav sa ne depune un document in scris. Vom analiza si vom sanctiona”, a spus AUREL BIZO, presedinte Colegiul Medicilor Cluj.

Medicul de familie risca acum sa fie mustrat, avertizat sau poate primi o amenda. Ionel Mircu a mai intrat in atentia Colegiului Medicilor dupa ce in 2008 l-a declarat pe un barbat apt din punct de vedere ginecologic pentru sustinerea examenului de permis auto.