Seful DNA si procurorul General, selectati in urma unei proceduri conduse de Ministerul Justitiei

Premierul Victor Ponta a anuntat ca in cadrul intalnirii cu procurorii din CMS s-a discutat doar despre procedura de numire a sefilor Parchetelor. Ponta a mai spus ca varianta numirii rapide a sefilor Parchetelor a cazut si ca-l va informa pe seful statului despre acest lucru.
"Nu am facut niciun fel de nominalizare si nu am vorbit despre niciun fel de nume, nici aici, la intalnirea cu sectia de procurori, nici cu alta ocazie. Am avut o discutie cu membrii sectiei de procurori a CSM despre procedura: daca mergem pe procedura prevazuta in acest moment de lege, cu propunerea ministrului Justitiei, avizul CSM si numirea de catre presedinte sau daca mergem pe acea procedura discutata si cu ministrul Pivniceru si cu Comisia Europeana, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu sectia de procurori. Opinia procurorilor CSM este de a merge pe o procedura de selectie cu toate etapele. Am luat act de acest punct de vedere si am spus foarte clar ca nu vreau sa facem propuneri decat daca ne intelegem asupra procedurii de urmat si acesta este rezultatul", a anuntat premierul Victor Ponta, care a completat ca-l va informa si pe presedintele Traian Basescu despre concluziile discutiilor de la CSM, cu mentiunea ca nu va exista "o procedura rapida".

Premierul a mai anuntat ca prioritara acum este numirea unui nou ministru al Justitei, despre care Ponta a spun ca va fi propus de PNL.

De asemenea, premierul Victor Ponta a anuntat ca procurorul general si seful DNA vor fi selectati in urma unei proceduri care va fi condusa de viitorul ministru al Justitiei.