Semnatura automata marca Barack Obama! Afla aici secretul de la Casa Alba!

Presedintele american Barack Obama se afla in centrul unui scandal mediatic in SUA, dupa ce republicanii l-au acuzat ca a semnat un proiect de lege cu ajutorul unui stilou automat.

Luna trecuta, in timpul unei vizite oficiale in Europa, Barack Obama le-a dictat membrilor staff-ului sau de la Washington sa foloseasca stiloul automat pentru a semna o lege pentru lupta impotriva terorismului.

Proiectul de lege a fost aprobat de Congres in ultimul minut, iar autoritatile americane nu au mai avut timp sa-l trimita in Franta, unde se afla presedintele, pentru a fi semnat de mana.

In consecinta, 21 de republicani i-au trimis o scrisoare lui Obama, in data de 17 iunie, prin care i-au cerut sa semneze in original legea, pentru ca folosirea stiloului automat “contravine Constitutiei”.

In replica, echipa lui Obama a citat o analiza de 29 de pagini intocmita in timpul administratiei Bush, care demonstreaza faptul ca semnatura falsa este acceptata constitutional.

Nu este prima data cand un stilou automat este folosit de presedintii americani. George W. Bush sau Bill Clinton l-au utilizat si ei. nbsp;Aparatul semneaza la acelasi ritm ca o persoana si poate sa produca 500 de semnaturi pe ora.