Senatorii dezbat marti situatia dosarelor Seres-Pacuraru

Comisia Juridica din cadrul Senatului extinde cercetarea in cazul Codrut Seres. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca senatorii se reunesc marti pentru a dezbate cazurile senatorilor Codrut Seres si Paul Pacuraru, in raportul Electrica Muntenia Sud”. Rapoartele Comisiei Juridice cu privire la inceperea urmaririi penale a celor doi au fost deja distribuite senatorilor pentru consultare.
“Membrii Biroului Permanent si liderii de grup au primit si referatele sinteza ale Parchetului General, cu privire la solicitarea pentru inceperea urmaririi penale. Incepand cu ora 14:00, grupurile politice pot derula sedinte, pana maine la 09:30 , a precizat Nicolaie Vacaroiu.
Senatul a decis cercetarea in cazurile Paul Pacuraru si Codrut Seres la sesizarea facuta de catre Parchet, sesizare care stipula inceperea sau nu a urmaririi penale impotriva acestora.
Potrivit senatorilor juristi, in vizorul Comisiei Juridice se afla si o serie de secretari de stat din Ministerul Economiei, Ministerul Justitiei, Ministerul Comunicatiilor si cel al Transporturilor. Au fost mentionati fosti ministri de stat precum Adriean Videanu (vizat si in calitate de fost primar general al Capitalei), Gheorghe Seculici sau Theodor Stolojan.

Procurorii l-au acuzat pe fostul ministru al economiei, Codrut Seres, de nereguli in privatizarea mai multor firme din domeniul energiei. Acuzele fac obiectul unui dosar al privatizarilor din energie, deschis in noiembrie 2006.

Foto: Gandul