Simona Popescu, somera cu studii superioare: Traiesc din poker!

nbsp;


Simona a cautat un loc de munca in domeniul avocaturii, dar fara rezultat. Are 23 de ani, a absolvit Facultatea de Drept, in 2009, si face parte din cei peste 48.000 de tineri absolventi de studii superioare care nu si-au gasit un loc de munca, pana in prezent.

Cum nevoile de zi cu zi nu tin cont de piata muncii, deja supraaglomerata de someri, a fost necesara alegerea unei alternative de a scoate un ban. Pentru Simona Popescu, din Bucuresti, aceasta a fost pokerul. Daca, la inceput, a fost doar un mod placut de a petrece timpul cu prietenii, a devenit, cu timpul, un hobby profitabil.

„Am terminat Dreptul anul trecut si am incercat sa dau de doua ori la Barou, o data in septembrie 2009 si o data in februarie 2010. Desi am studiat cateva luni pentru fiecare sesiune, am picat. Este un examen foarte dificil. Intre timp, am cautat un loc de munca in domeniul avocaturii, dar fara rezultat. Asa ca a trebuit sa ma descurc cumva. In plus, castig bani facand ceva ce-mi place quot;, a povestit Simona, care joaca poker constant de aproximativ un an.

Cum a inceput totul?

Initial, organizam seri de poker cu mai multi prieteni, dar fara a pune bani la bataie.Ulterior, am aflat de turneele „freerol quot; (n.r. – cu intrare gratuita) pentru fete, asa ca am decis sa incerc. Oricum, nu aveam ce pierde si nu intrasem in joc cu gandul ca trebuie neaparat sa castig ceva. Dar, cu timpul, am descoperit ca pot face bani din poker, macar pentru a ma intretine.

Ce inseamna un turneu de poker?

La turneu, se premiaza un anumit numar de persoane. Spre exemplu, pot intra 80 de persoane, care se impart la mese de maxim zece oameni. Din acestia, se premiaza ultimii cinci jucatori care raman in joc, fiecare primind o suma de bani exacta, in functie de pozitia ocupata in cei cinci.

Care este diferenta dintre pokerul jucat la quot;turneu quot; si la quot;cash quot;?

La quot;cash quot; joci cam 80% din mainile pe care le ai (n.r. – din cartile primite) si te poti ridica de la masa oricand, cu sau fara bani castigati. In schimb, la turneu, trebuie sa rezisti pana la masa finala, iar acolo, sa ajungi printre cei care vor fi premiati. Astfel, e nevoie sa-ti construiesti o strategie pentru a nu fi scos de la masa si, de regula, joci numai mainile de care esti convins ca vor castiga. Eu, una, nu sunt o jucatoare de cash. Nu ma simt suficient de pregatita, desi joc de aproximativ un an la turnee si am castigat si bani din asta.

Citeste interviul integral pe site-ul Adevarul