Sinucidere Iasi: O tanara de 25 de ani a incercat sa-si ia viata a 60-a oara

O tanara in varsta de 25 de ani se afla internata in stare grava la Spitalul de Urgente din Iasi, dupa ce a incercat sa se sinucida, inghitind mai multe medicamente, aceasta figurand in evidentele spitalului inca din 2004, perioada in care a avut 60 de tentative de sinucidere. Medicul Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii Primire Urgente (UPU), din cadrul Spitalului de Urgente din Iasi, a declarat vineri ca tanara a ajuns in stare grava la spital, dupa sase ani de tentative autolitice repetate.
In evidentele spitalului figureaza inca din 2004, timp in care a avut 60 de tentative de sinucidere, fie cu medicamente, fie prin taierea venelor. E in stare grava, a beneficiat de ingrijirile necesare in UPU si in prezent este internata in Sectia de Toxicologie. Prognosticul ramane rezervat din cauza dozelor si tipului de medicamente ingerate , a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru.
El a adaugat ca, in momentul in care starea de sanatate se va imbunatati, tanara va beneficia de suport psihologic.
Ciuhodaru a precizat ca, in conditiile inmultirii cazurilor de acest gen, este necesar un plan national de preventie a suicidului.
Citeste mai mult in Jurnalul National