Sinuciderea lui Peter Smedley, un magnat din Marea Britanie, filmata intr-un documentar ce va fi difuzat la BBC



Peter Smedley, multi-milionar din domeniul hotelier, a fost de acord ca ultimele clipe ale vietii sale sa fie filmate de o echipa de la BBC, intr-o actiune de sinucidere asistata. Aceste filmari vor face obiectul unui documentar controversat.

Domnul Peter, scriu jurnalistii de la The Telegraph, a fost urmasul imperiului alimentar detinut de familia Smedley. El a fost un om atat de rezervat in privinta intimatatii vietii personale, incat nici cei mai buni prieteni ai sai nu au stiut ca si-a planuit sinuciderea.

Milionarul in varsta de 71 de ani si-a trait ultimele clipe ale vietii in clinica elvetiana Dignitas, in decembrie 2010. Cel care i-a filmat moartea a fost Sir Terry Pratchett de la BBC2, care este si autor al unei campanii privind sinuciderea asistata.

Domnul Smedley, care a suferit de boala a neuronului motor, a fost subiectul filmului documentar quot;Alegand moartea quot;, care va fi difuzat luni in Marea Britanie.

Pana acum, identitatea lui a ramas secreta, iar in film este numit, simplu, Peter. Prietenii lui au povestit pentru Daily Telegraph despre determinarea sa de a schimba legile privind sinuciderea asistata, iar identitatea a fost facuta publica. nbsp;

Citeste articolul integral pe site-ul Pro TV (Sursa foto: The Telegraph)