Snagov: Basescu a cerut PDL sa renunte la clientela si sa adopte masurile de austeritate


Presedintele Traian Basescu s-a intalnit la Palatul Snagov, duminica seara, cu premierul Emil Boc, membrii Guvernului si parlamentarii PDL pentru a lamuri unele aspecte inainte de asumarea raspunderii in Parlament pe legile austeritatii.

Sedinta a durat aproape doua ore si
jumatate, departe de ochii presei, care a fost tinuta la bariera. Concluziile intalnirii: nu au fost vociferari si nici discutii in contradictoriu, ci mai degraba o noua
tentativa
de solidarizare.

Nu toti parlamentarii PDL au venit la intalnirea cu seful statului. Dintre cei 178 de parlamentari, au lipsit 26. Printre cei care au lipsit de la Snagov se numara si parlamentarul Georgica Severin, cel care zilele acestea a declarat ca va
vota
motiunea de cenzura a PSD.

Cei care au participat la reuniune au fost retinuti in declaratii, insa potrivit unor surse citate de Realitatea TV, discutiile nu au fost aprinse, ci mai degraba quot;impresionante quot;. Majoritatea democrat-liberalilor au declarat, dupa intalnire, ca discursul lui Basescu a fost impresionant!

Seful statului a insistat pe adoptarea masurilor de austeritate si le-a cerut ministrilor sa elimine din agentiile de stat si din ministere pe toti cei care au salarii foarte mari. Totodata, Basescu i-a avertizat pe toti cei care nu sustin Guvernul, sa aleaga alta cale.

Este foarte posibil ca
discursul
presedintelui sa-i fi convins pe cei prezenti ca trebuie sa accepte masurile de
austeritate si, in consecinta, sa sustina Guvernul

Discutiile au inceput la ora 19.00 si nimeni nu a avut voie sa-si tina telefonul deschis. Drumul pana la Palatul Snagov a fost impanzit cu echipaje de politie, iar Traian Basescu a venit la volanul celebrului sau Logan.

De luni urmeaza o saptamana grea pentru Guvernul Boc, cu doua motiuni de cenzura.