Softaculous, primul auto-installer de scripturi cu un singur click, a implinit 3 ani

Softaculous Ltd., dezvoltatorul auto-installerului Softaculous, a implinit 3 ani de cand ne incanta cu simplitatea de a instala aplicatii web pe diverse platforme de hosting. 

Pe vremea aceasta, acum 3 ani, Pulkit Gupta infiinta Softaculous Ltd., iar Softaculous devenea primul auto-installer de scripturi cu un singur click. Softaculous a fost creat cu scopul de a simplifica sarcina plictisitoare de a instala aplicatii pe un server web, usurand astfel munca multor clienti de hosting. Softaculous va permite sa va concentrati mai mult pe explorarea aplicatiilor, decat sa va pierdeti timpul cu instalarea acestora.
 
Softaculous a suferit numeroase schimbari in ultimii 3 ani, pentru a imbunatati calitatea produselor. Iata o lista scurta care include modificarile importante care au ajutat Softaculous sa-si mentina o rata de crestere constanta de 100% in fiecare an:
 
1) Cu 3 ani in urma, colectia Softaculous avea 50 de scripturi, iar acum numarul acestora a ajuns la 290, si cu siguranta ca nu se va opri aici.
 
2) Au fost adaugate numeroase caracteristici pentru a usura sarcina de a instala aplicatii, chiar si pentru utilizatorii non-tehnici.
 
3) Softaculous si-a construit relatii bune cu furnizori de web hosting din intreaga lume.
 
4) Softaculous a introdus 3 produse noi in acesti ani:
 
– Webuzo, o colectie LAMP care va ajuta sa implementati aplicatii pe un server web, o masina virtuala sau in cloud.
– Virtualizor, un puternic VPS Control Panel web-based care suporta OpenVZ, Xen PV, Xen HVM si Linux KVM, si care va permite sa creati un VPS “din mers”.
– AMPPS, o colectie gratuita WAMP si MAMP, formata din Apache, MySQL, MongoDB, PHP, Perl si Python. Acesta este un instrument foarte util pentru dezvoltatori, ce include si Softaculous.
 
5) A fost adaugat nuPHP, o colectie ce contine peste 1100 de clase PHP care pot fi instalate de catre utilizatori cu doar un singur click din panoul Softaculous.
 
6) Echipa Softaculous a crescut la 15 membri foarte calificati, care lucreaza in mod constant pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.
 
7) Auto-installerul Softaculous este folosit in prezent pe mai mult de 45.000 de servere din intreaga lume, cu un numar de aproximativ 30 de milioane de utilizatori finali.
 
Auto installer-ul Softaculous poate fi integrat in cele mai renumite panouri de control pentru web hosting, cum ar fi cPanel, Plesk, DirectAdmin, H-Sphere si Interworx, permitand utilizatorilor sa instaleze orice aplicatie prin simpla apasare a unui buton. Exista o multime de categorii de scripturi, cum ar fi bloguri, forumuri, micro bloguri, wiki-uri, retele sociale, galerii de imagini, etc. De asemenea, toate aceste aplicatii pot fi actualizate atunci cand noi versiuni devin disponibile. In plus, Softaculous ofera si demo-uri, evaluari, recenzii si imagini ale fiecarei aplicatii in parte.
 
Colectia Softaculous include aplicatii renumite, dintre care reamintim: WordPress, b2evolution, StatusNet, Drupal, Joomla, Concrete5, phpBB, MyBB, SMF, bbPress, Coppermine, Gallery, MediaWiki, DokuWiki, TikiWiki, Elgg, Dolphin, OpenX, SquirrelMail, LimeSurvey , Piwik, Mantis, SugarCRM, WHMCS, PrestaShop, Magento, CraftySyntax, osTicket, Moodle, Claroline, etc.
 
Pentru a raspunde nevoilor diferite ale furnizorilor de hosting, Softaculous este disponibil in versiune gratuita sau versiune premium. Versiunea gratuita are doar 55 de aplicatii, in timp ce versiunea premium numara in prezent 290 de aplicatii.