Soldatii si gradatii voluntari si-au vazut noile tinute pe care le vor purta din 2011


Ministrul Apararii Nationale (MApN) Gabriel Oprea a participat, miercuri, la prezentarea tinutelor de oras pentru soldatii si gradatii voluntari din armata Romaniei, activitate desfasurata la sediul Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul.

Noua tinuta este rezultatul unui program pilot desfasurat de specialisti din cadrul ministerului si corespunde cerintelor de echipare ale respectivei categorii de militari. Soldatii si gradatii voluntari din Regimentul 30 Garda sunt primii care beneficiaza de echiparea cu aceasta tinuta, urmand ca uniforma de oras sa fie introdusa gradual in norma de echipare a acestei categorii de personal, incepand cu anul 2011.

quot;Sunteti primii care poarta aceste uniforme, pana la intrarea in dotare la toate esaloanele, ca o dovada a aprecierii de care se bucura militarii Regimentului de Garda. Sunteti cei care trebuie sa dati tonul aupra modului in care se poarta aceasta tinuta, care va reprezenta, inainte de toate, felul de a fi al soldatului si gradatului voluntar – nbsp; tanar, hotarat, nbsp; energic, cu mentalitate si atitudine de invingator. (…) Confectionarea unei uniforme distincte care sa va reprezinte si care sa constituie blazonul acestei categorii de personal se alatura acelor masuri menite sa consolideze statutul soldatilor si gradatilor voluntari, sa le sporeasca drepturile, sa-i mentina in sistem pana la 45 de ani si sa le asigure drepturi echivalente cu celelalte categorii de personal alaturi de care isi desfasoara activitatea”, nbsp; a spus Oprea.

Militarii Regimentului 30 Garda au prezentat, cu acest prilej, un exercitiu de tip Drill-Team de manuire a armamentului din dotare.