Sondaj IRSS: Romanii au cea mai mare incredere in Mugur Isarescu

Romanii au cea mai mare incredere in guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman de Studii Sociale (IRSS).

Astfel, Mugur Isarescu se bucura de increderea a 41% dintre romani, fiind urmat de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane – 40% si de Sorin Oprescu – 37%. Urmatorii la capitolul incredere sunt Crin Antonescu – 32%, Victor Ponta – 25%, George Maior – 22%.

Premierul Emil Boc, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, ministrul Turismului, Elena Udrea si presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu au fost creditati de romani cu un procent de 17%. La polul opus se afla presedintele PNG, George Becali cu 8% din totalul voturilor si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a obtinut 7%.

Sondajul IRSS mai arata ca 69% dintre respondenti considera ca in Romania lucrurile merg intr-o directie gresita, 9% considera ca lucrurile merg intr-o directie buna si 20% ”nici buna nici gresita”. Nu si-au exprimat votul sau au spus ca nu stiu 2% dintre cei chestionati.

Totodata, 20% dintre romanii chestionati considera ca Parlamentul poate rezolva problemele cu care se confrunta tara in prezent, in timp ce 17% dintre cei intervievati considera ca problemele Romaniei pot fi rezolvate de Uniunea Europeana. Alti 17% considera ca acestea pot fi rezolvate de sindicate.

Potrivit sondajului, 12% din respondenti considera ca Presedintia poate rezolva problemele Romaniei, 9% au ales armata, iar 5% – investitorii straini. nbsp;

Sondajul a fost realizat in perioada 27 iunie – 7 iulie 2011, pe un esantion de 890 de interviuri la nivelul populatiei adulte a Romaniei, si are o eroare statistica standard de 2,57%, la un nivel de incredere de 95%.

Foto: Mondo News