Sondaj Insomar: PDL s-a prabusit la 13%, PSD are 38%, iar PNL 21%

nbsp;

PDL s-a prabusit in optiunile de vot ale romanilor. Un sondaj Insomar, dat publicitatii joi, arata ca PDL ar obtine 13,7% din optiunile de vot, in timp ce pe primul loc s-ar afla PSD cu 38, 8%, urmat de PNL, 21, 1%.

Totodata, Emil Boc si Traian Basescu sunt personalitatile politice in care romanii au cea mai putina incredere. De asemenea, increderea romanilor in guvernatorul BNR Mugur Isarescu a scazut puternic.

Potrivit sondajului Insomar, comandat de cotidianul.ro, PDL a ajuns pe locul trei in ce priveste intentiile de vot daca duminica viitoare ar avea loc alegeri. Democrat liberalii ar obtine cea mai joasa cotatie in sondaje, de numai 13, 7 %. Pe primul loc se afla PSD cu 38, 8 procente, in timp ce PNL ar obtine 21, 1% din voturi.

In privinta increderii populatiei in personalitatile politice, Emil Boc si Traian Basescu sunt cei in care romanii au cea mai putina incredere. 88% din chestionati au putina si foarte putina incredere in premierul Emil Boc in timp ce Traian Basescu aduna 81%. Mugur Isarescu ramane creditat cu ceva mai multa incredere, insa si el se afla in scadere. Astfel, 50% dintre romani spun ca au foarte putina incredere in Mugur Isarescu, 15% ca au destul de putina incredere in guvernator si doar 22% dintre romani au foarte multa sau destul de multa incredere in el.

Sondajul a fost realizat de Insomar in perioada 7-12 iulie 2010 pe un esantion de 1149 de persoane cu eroare maxima admisa de 3%.