Stadioanele Lia Manoliu si Ion Moina din Cluj au primit bani de la Guvern


Guvernul a promis ca va contribui la construirea unor stadioane la standarde internationale, care sa permita organizarea de competitii la nivel international si in Romania, a declarat marti ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Astfel, in sedinta de marti, a fost alocata o prima parte din contributia financiara a Guvernului la constructia stadioanelor Lia Manoliu din Bucuresti si Ion Moina din Cluj Napoca. Banii se aloca din Fondul de Rezerva bugetara.

Pentru realizarea Stadionului Lia Manoliu a fost alocata suma de 35 milioane de euro (145 milioane de RON). nbsp; „Intentionam sa finalizam lucrarile la stadionul Lia Manoliu in asa fel incat nbsp; sa putem organiza, in 2012, finala UEFA, Europa League”, a precizat ministrul Elena Udrea.

Pentru stadionul Ion Moina, din Cluj-Napoca, a fost alocata suma de 14 milioane de euro, aproximativ 60 milioane de lei.

„La nivel national vor fi minim doua stadioane cu care Romania va putea sa intre in competitie, pentru a gazdui astfel de evenimente sportive de nivel international”, a concluzionat ministrul Elena Udrea.

Guvernul s-a angajat sa sprijine administratiile care investesc in constructia de stadioane la standarde FIFA si UEFA, cu un procent de 50% din valoarea investitiei, a anuntat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Executivului.