Stare de urgenta in Ocna Mures din cauza unei surpari de teren – Video


15 oameni au fost evacuati, iar alte zeci stau cu bagajele la usa la Ocna Mures. In oras a fost decretata stare de urgenta dupa ce pamântul a inghitit miercuri un magazin si un drum din oras. O galerie din fosta mina s-a prabusit, iar craterul format are un diametru de peste 100 de metri.

Dupa prabusirea supermarketului, autoritatile au dat alarma in tot cartierul. 15 oameni au fost evacuati din patru case. Zeci de familii din blocurile de lânga crater si-au facut bagajele si sunt pregatite de evacuare, la primul semn de extindere a gropii.

quot;S-ar putea sa fie afectate si blocurile din fata supermarketulu. Populatia a fost deja avertizata sa se pregateasca pentru o eventuala evacuare quot;, a declarat Stefan Bardan, prefect de Alba.

Aproape 200 de jandarmi supravegheaza zona si nu lasa pe nimeni sa se apropie de craterul, care in doar câteva ore si-a marit de 11 ori diametrul.

In afara de supermarket au mai fost afectate si cladirea Administratiei Financiare si un complex comercial. In peretii acestor cladiri au aparut fisuri. De asemnea, soseaua principala a orasului a fost fisurata in urma incidentului.

Sursa foto: Realitatea TV