Stefan Danila a fost numit in functia de sef al Statului Major General printr-un decret prezidential

nbsp;

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul privind numirea generalului-maior Stefan Danila in functia de sef al Statului Major General, informeaza Presedintia.

Anterior, surse militare precizasera pentru MEDIAFAX ca generalul-maior de flotila aeriana Stefan Danila va deveni seful SMG , inlocuindu-l din functie pe amiralul Gheorghe Marin.

Danila, unul dintre cei mai tineri generali din Armata româna, are 45 de ani, este casatorit si are o fiica. El s-a nascut la 14 mai 1965 si a absolvit Liceul Militar quot;Stefan cel Mare quot; din Câmpulung Moldovenesc, dupa care a urmat cursurile Scolii Militare de Ofiteri de Aviatie quot;Aurel Vlaicu quot; si a devenit pilot militar.

Intre anii 2005-2008, a indeplinit functia de sef sectie metodica pregatirii de zbor in Statul Major al Fortelor Aeriene. In aprilie 2008, a fost numit comandant al Bazei 95 Aeriene, iar in septembrie, acelasi an, comandant al Bazei (Flotilei) 90 Transport Aerian.

A obtinut succesiv calificarile de pilot si instructor de zbor pe avionul de lupta, iar din anul 2009 a inceput zborul pe avionul de transport C-130 Hercules. La 25 octombrie 2009, a fost avansat la gradul de general de flotila aeriana. Danila a fost din nou inaintat in grad la 29 noiembrie 2010.

De la 1 octombrie 2010, a inceput activitatea in Statul Major General, indeplinind functia actuala.

Danila a primit de-a lungul timpului mai multe decoratii, cele mai imporante fiind Ordinul quot;Steaua României quot; in grad de Cavaler si Ordinul quot;Virtutea aeronautica quot; in grad de Cavaler.

Citeste stirea completa in paginile site-ului mediafax.ro

Sursa foto: Adevarul.ro