Stenograme din Portul Constanta: Blejnar, invocat intr-o discutie intre Dragos Iulian Tudoran si Liviu Bratu


Numele sefului ANAF, Sorin Blejnar, este invocat intr-o discutie dintre doi inculpati in dosarul coruptiei din Portul Constanta pe tema intentiei lui Sunai Cadar de a se retrage din grupul infractional organizat, din cauza disidentelor interne, sustin anchetatorii.

Discutia a avut loc in 24.12.2010, intre Tudoran Dragos Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanta, si Liviu Bratu, adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

In acest context, cei doi spun ca Liviu Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, ar urma sa discute cu Blejnar quot;acolo quot;, quot;pe 26 quot;.

quot;In perioada indicata, atat inculpatul Durbac Liviu Adrian, cat si presedintele ANAF Sorin Blejnar, s-au gasit in SUA quot;, noteaza anchetatorii.

Mediafax prezinta integral discutia dintre Tudoran Dragos Iulian si Liviu Bratu pe acest subiect:

quot;T.D.I.: Ma. Ideea e ca isi joaca o carte asta (n.r. – CADiR SUNAI). Cica nu se mai face restructurarea ca au primit aviz negativ de la Justitie a doua oara.(…)

T.D.I.: si acum el zice quot;mai, nu, eu m-am saturat de toate frecusurile astea, nu stiu ce, eu vreau sa ma retrag quot;.

T.D.I.: (…) Face toata chestia asta ca sa-si pastreze postul.

B.L.: Sa-si pastreze functia.

T.D.I.: Ca n-a fost bine… A fost bine, se putea si mai bine, nu stiu ce tot zicea el acolo, vrea sa se retraga si din Container Clearance Services si Dolce Vita, stii? nbsp;(…)

Dar sa ramana el, sa faca el aici. Cred. Asta vreau, stii? Adica sa ne rupem cumva, stii? nbsp;(…)

Ca s-a saturat de toate frecusurile astea, ca el incearca sa faca ceva si ca e interpretat gresit, ca are nu stiu ce razboi cu nu stiu cine si… intelegi? N-a zis nimic de Brigada.

B.L.: OK. Vorbesc eu si cu Jupanu’, acolo.

T.D.I.: Da.

B.l.: Daca avem acceptul, il sunam pe ala, peste mari.

Citeste discutia integrala pe site-ul Mediafax (Sursa foto: Mediafax)