Structura CNAS se modifica: Membrii CA ai caselor de sanatate vor fi mai putini si cu indemnizatiile reduse


Ministerul Sanatatii a anuntat o serie de modificari in ceea ce priveste structura Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Astfel, indemnizatiile Comisiilor de experti vor fi reduse de la 10 la suta la 1 la suta din indemnizatia lunara a presedintelui CNAS, respectiv din salariul functiei de presedinte-director general al casei de asigurari de sanatate judetene. Totodata, indemnizatiile se acorda proportional cu numarul de participari efective la sedinte.

Indemnizatiile si cheltuielile de deplasare ocazionate de participarea in comisiile de experti vor fi suportate de CNAS, respectiv de casa de asigurari de sanatate la nivelul careia functioneaza comisia. Regulamentul de organizare si functionare si atributiile comisiilor de experti se stabilesc prin decizie al presedintelui CNAS.

Va fi redus si Consiliul de Administratie al CNAS, de la 17 membri la 7, dupa cum urmeaza:

– 4 reprezentanti ai statului ( unul numit de Presedintele Romaniei si nbsp; 3 numiti de Primul-ministru, la propunerea ministrului Sanatatii);
– 1 reprezentant confederatiile patronale;
– 1reprezentant confederatiile sindicale;
– 1 reprezentant numit de primul-ministru, cu consultarea Consiliului National al Persoanelor Varstnice.

Membrii CA vor avea si ei, la fel ca si membrii comisiilor o nbsp; indemnizatie lunara diminuata de la 20% la 1% din indemnizatia presedintelui CNAS

De asemenea, membrii Consiliul de Administratie al Caselor judetene de asigurari vor primi o indemnizatie care scade de la 20% la 1% din indemnizatia directorului general al CAS Judetene.