Suplinire 2011. Ce modificari au fost aduse la examenul de anul acesta

Nu e de joaca cu examenul de suplinire 2011! Profesorii sunt atentionati de ministrul Daniel Funeriu ca examenul de anul acesta va fi la fel riguros ca si cel de titularizare.

Potrivit lui Funeriu, procedurile privind examenul de ocupare a posturilor de suplinitori au fost modificate, examenul urmand a respecta standardele stabilite la examenul de titularizare, astfel incat sa nu mai intre in clase profesori nepregatiti.

quot;Este important ca pe 12 septembrie sa avem la clasa profesori care sunt corect pregatiti. este important ca posturile la suplinire, care se vor lua la inceputul lunii august, sa nu fie ocupate de oameni cu note sub 5. De aceea am modificat procedura de atribuire a acestor locuri la suplinire astfel incat doar cadrele didactice cu note acceptabile sa poata sa intre la clasa. Se va da concursul pentru suplinire in luna august, si traditional acest concurs se dadea probe orale, probe care erau oarecum mai lejere decat cele de la examenul de titularizare. Ne-am asigurat ca in luna august examenul pentru suplinire se va da exact in aceleasi conditii de rigurozitate si aceleasi conditii de exigenta ca cele din iulie (n.r. de la examenul de titularizare) quot;, a explicat Funeriu intr-o emisiune televizata.

quot;Nu ma astept ca profesori care au luat media 2 acum (n.r. la titularizare) sa obtina o medie mare. nbsp;Nu vor exista cazuri in care sa avem clase neacoperite cu cadre didactice quot;, a mai subliniat Funeriu.