TOP 300 Capital 2012 – Cei mai bogati romani. Iesiri si intrari spectaculoase!

Cine sunt cei mai bogati romani din 2012, dar si cine sunt cei care au pierdut aproape toti banii, ori sunt intr-o scadere inevitabila, ii aflam din editia pe 2012 a TOP 300 CAPITAL – Cei mai bogati romani, care se va gasi la chioscuri incepand de luni, 29 octombrie.

Cei mai bogati romani sunt in mare parte cunoscuti. Numai ca in editia de anul acesta gasim si multi milionari care, in urma cu doi sau trei ani, iesisera din topul celor mai bogati romani. Langa ei mai apar si oameni cu businessuri in domenii care, in plina criza, au crescut, potrivit datelor prezentate de Capital. Este si cazul fratilor Szasz, Orlando si Roland, din Targu-Mures, care detin compania Renania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata echipamentelor de protectia muncii.

Profesorul Ioan Manzatu, fostul candidat la presedintia Romaniei, figureaza si el in topul celor mai bogati romani. Fizicianul a intrat in Top 300 cu o avere solida, facuta exclusiv din… cercetare. Cea mai importanta societate a lui este Biotehnos, firma al carei principal obiect de activitate este cercetarea fundamentala si aplicata in vederea realizarii de produse farmaceutice si cosmetice bazate in mod exclusiv pe principii active naturale. Profitul companiei a crescut cu 33% in 2011, ajungand la aproape 10 milioane de euro, iar cifra de afaceri a crescut cu 16%, pana la 16 milioane de euro.

O alta intrare de rasunet in editia din acest an a Top 300 este cea a businessmanului argesean Dan Stefanescu, care detine Gersim Impex, unul dintre cei mai mari distribuitori romani de telefoane mobile. Societatea a ajuns anul trecut in topul primelor 25 de firme de IT din tara, cu o cifra de afaceri de aproape 60 milioane de euro si un profit de 2,4 milioane de euro.

Cel mai bogat tanar milionar din Romania

Cel bogat tanar milionar din Romania este Iustin Paraschiv (31 de ani), fostul iubit al Andreei Antonescu, membra a trupei Andre. Iustin ocupa locul I in topul celor mai tineri milionari, intocmit de revista Top 300 Capital Cei mai bogati romani, cu o avere estimata la 250 de milioane de euro.

Cea mai spectaculoasa iesire din Top 300 Capital

Cea mai rasunatoare iesire din aceasta editie a Top 300 este cea a lui Dan Diaconescu, fondatorul OTV.O alta iesire din Top 300 este cea a lui Gheorghe Caruz. Acesta se pare ca nu a respectat cerintele de protectie a mediului si s-a trezit cu firmele si complexul de porci inchise de Garda de Mediu.In Top 300 Capital pe 2012 nu-l mai gasim nici pe Gigi Netoiu. Fostul partener de viata al lui Luchi Georgescu a fost scos pe parcursul anului trecut din actionariatul tuturor firmelor fondate de fosta sa iubita.Mai multe detalii despre cei mai bogati romani puteti gasi in editia din acest an a TOP 300 CAPITAL Cei mai bogati romani, care se va gasi la chioscuri incepand cu 29 octombrie. Sursa foto: Capital