TOP CHEF: Bucatarii, in lupta pentru titlul Top Chef

O noua editie Top Chef s-a derulat luni, 19 noiembrie, la Antena 1. Nu mai putin de 19 bucatari profesionisti au avut de infruntat probe nemiloase, insa care au dat nastere unor retete delicioase. Noua editie Top Chef ii supune la incercari grele pe cei 19 bucatari sub ochii exigenti ai juriului. Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu au demonstrat ca nu iarta nicio greseala.Dar sa vedem cum s-a derulat noua editie TOP CHEF – show-ul care invata Romania sa manance! Site-ul Antena 1 a transmis in format Live Text desfasurarea probelor.La inceput, au fost 24. Primele probe au trimis acasa cinci concurenti: Relu Corneanu, Robert Gheorghe, Ionut Nochit, Marius Marincas si Robert Carstea.Cu frica si cu emotii, cei ramasi in curs vor infrunta, din nou, obstacolele celei mai dure competitii de bucatarie din viata lor. Concurentii vor fi urmariti de juriul Top Chef. Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu au demonstrat ca nu iarta nicio greseala.A treia editie Top Chef are loc pe malul marii, pe plaja din Mamaia. Peisajul este o surpriza placuta mai ales pentru Nico Lontras, care, fiind stabilit in Norvegia, nu a mai vazut litoralul romanesc de 16 ani.Top Chef – Prima proba: Lovitura de cutit!Algele si fructele de mare sunt din ce in ce mai populare. Oamenii au inteles ca, daca le consuma des, pot incetini procesul de imbatranire. Dar, inainte de a fi gatite, aceste minunatii ale marii trebuie curatate. Aceasta este si prima proba! Fiecare concurent trebuie sa isi aleaga de pe bufet trei tipuri de fructe de mare, pe care sa le curete in 15 minute! Majoritatea concurentilor se simt siguri pe ei, dar juratii au ultimul cuvant.S-au remarcat Nico Lontras, in care Nicolai Tand a recunoscut un om caruia ii place mancarea cu adevarat,si Mihai Neascu, care a ales sa curete langustine, pentru a-si spala pacatele de la prima editie, cand nu a curatat bine fructele de mare.Insa Chef Joseph Hadad e nemultumit: toti concurentii si-au ales fructe de mare pe care sa le poata curata usor. Nimeni nu si-a asumat riscuri. A fost o lipsa de inspiratie. 80% din bucatari au ales acelasi tipuri de fructe de mare , spune si Tudor Constantinescu.Castigatorii probei, cei care i-au impresionat pe jurati au fost Nico Lontras, Alexandru Razvan si Mihai Ionita. Pe partea cealalta, cei care au dezamagit au fost Cerasela Lungu si Iosif Stefanescu. Insa de data aceasta juriul a hotarat sa nu elimine pe nimeni.Surprizele nu se opresc aici. In timp ce concurentii aflau verdictul juratilor, Alina Puscas a urmat intocmai instructiunile lui Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu si a schimbat toate castroanele concurentilor, astfel incat fiecare sa aiba pentru proba urmatoare alte fructe de mare decat si-au ales. Juratii spera astfel ca cei 19 bucatari isi vor gasi inspiratia. Vezi aici intreaga poveste a primei probe!Top Chef – A doua proba Am vrut sa descoperim spontaneitatea si creativitatea concurentilor atunci cand sunt confruntati cu alte ingrediente , spune Tudor Constantinescu. Aici vedem cine stie sa foloseasca fructele de mare. Le-am pregatit o surpriza neplacuta , spune si Chef Joseph Hadad, despre decizia de a schimba farfuriile intre ele.Pentru proba de foc, concurentii au avut de pregatit un preparat exclusiv, demn de competitia Top Chef, folosind fructele de mare gasite la prima proba – in doar 30 de minute. A stricat fructele de mare , a pus Chef Hadad despre Ovidiu Margarita, care a combinat prea multe preparate rosii. In schimb, toti cei trei jurati s-au pus de acord: preparatul celui mai tanar concurent, Dragos Bercea, este foarte gustos, in timp ce Nicolae Vasile nu a gatit suficient garnitura, care continea praz. Cum poti sa pui otet pe stridie? Nimic nu poate imita gustul de stridie, o minunatie a naturii! , spune Tudor Constantinescu despre preparatul unuia dintre concurenti.Surpriza cea mai mare a venit din partea lui Chef Joseph Hadad, care, atunci cand a gustat din preparatul lui Giovanni Piselli: perla din creveti, umpluta cu legume de sezon si busuioc, cu sos din fructe de mare. Cel mai exigent jurat l-a imbratisat pe italian, care a impresionat in primul rand prin tehnica, iar in al doilea rand prin creativitatea de care a dat dovada! .Nicolai Tand s-a declarat incantat, per total, de eforturile concurentilor: In sfarsit s-a vazut ca sunteti chefi bucatari! A venit si momentul jurizarii. Cei care i-au impresionat cel mai tare pe jurati cu preparatele lor demne de Top Chef sunt Giovanni Piselli, care castiga si pass card-ul, Dragos Bercea si Mihai Ionita. Cei din urma vor fi capitanii echipelor de la proba urmatoare, in timp ce italianul amana folosirea pass-cardului. Am energie , spune el vesel.Cele mai slabe feluri de mancare, in opinia taiosului juriu, au fost preparate de Vasile Nicolae, Adrian Iuriciuc, Dana Dogantekin si Ovidiu Margarita. Dupa votul juratilor, Vasile Nicolae este primul care intra la duel. Vezi AICI intreaga poveste si cele mai tari preparate din a doua proba!Top Chef – A treia proba Aceasta proba este una dificila, care va pune la incercare foarte multe calitati obligatorii la un Top Chef. Invitatii, membrii Fortelor Navale Romane, au primit un meniu din care pot alege orice isi doresc sa manance. Meniul are doua pagini, cate una pentru fiecare echipa. Capitanii vor merge sa preia comenzile de la clienti, ca la restaurant, iar echipele vor gati a la carte. Cine greseste, plateste! Timpul alocat acestei probe este de 120 de minute.De la inceput, cei mai organizati par cei din echipa lui Dragos Bercea, care au rolurile bine delimitate. In schimb, in echipa lui Mihaita Ionita, concurentii nu au fost organizati foarte bine. De aceea, doi din ei au inceput sa prepare acelasi fel de mancare.