TOP CHEF. Show culinar savuros la Antena 1

Top Chef debuteaza luni, 5 noiembrie 2012, la Antena 1. Un show culinar de exceptie, care ne va provoca papilele gustative cu fiecare editie, cel putin asa ne asigura reprezentantii postului de televiziune. Primul episod Top Chef va fi difuzat luni, 5 noiembrie, de la 20.30, la Antena 1. De ce sa urmarim Top Chef
Top Chef este un show realizat la nivel occidental, cu valori autohtone, o superproductie din toate punctele de vedere: juratii sunt de top – Joseph Hadad, Tudor Constantinescu si Nicolai Tand -, investitia este foarte importanta, echipa de productie este aleasa pe spranceana, exista tensiune ca la un film de actiune, exista emotie si este vorba despre competitie, intocmai ca-n viata reala.Concurentii sunt bucatari profesionisti, angajati ai unor restaurante cu renume. Vom invata sa deosebim un restaurant bun de unul care nu merita cheltuiala noastra, vom sti sa apreciem un meniu bine facut si sa ne dam seama de la prima privire cand mancarea care ni se serveste este incropita.Top Chef ne va invata sa apreciem o mancare bine facuta, aranjata cu gust, si vom avea notiuni despre ingredientele pe care trebuie sa le contina un anume fel de mancare.Daca vom urmari Top Chef, vom sti sa folosim cum trebuie, in sfarsit, legumele “exotice” pe care le gasim in supermarket-uri.Spre deosebire de alte show-uri de gen, formatul Top Chef are si filmari in cadre exterioare, iar producatorii au ales locatii superbe. Concurentii vor trece prin probe inimaginabil de grele, pentru ca juratii sa le poata testa rezistenta la stres, capacitatea de concentrare, indemanarea, cunostintele: orice reactie nepotrivita poate fi motiv de eliminare din concurs.Cele mai mari greseli pe care le pot face bucatarii din concurs? Una dintre ele ar fi sa arunce mancarea, manios pentru ca nu i-a iesit cum trebuie preparatul. Mancarea nu trebuie aruncata, ci pretuita, din orice se poate crea o opera de arta, iar asta se va putea vedea la Top Chef.La majoritatea editiilor Top Chef va fi invitat in platou un expert in gastronomie de la marile restaurante europene. Fiecare dintre ei va oferi sfaturi si va impartasi secrete pretioase in arta culinara, care altfel nu ar fi putea fi aflate.Juratii Top Chef sunt fiecare un model de urmat in viata: toti trei au pornit de la zero si au ajuns celebri, doar printr-o munca asidua si din dorinta de a reusi. “Daca imi spunea cineva acum 20 de ani ca voi ajunge la televizor la Top Chef, i-as fi ras in nas. Cine-ar fi crezut vreodata ca destinul unui copil sarac din Maramures va fi acesta?!”, se intreba retoric Nicolai Tand, cel care detine astazi restaurantul “La Cantine de Nicolai” si care povesteste ca una dintre imensele bucurii ale vietii lui a fost aceea de a-si permite, la un Craciun, in urma cu multi ani, sa inchirieze o camera la hotel din banii castigati din parcarea de masini. Tudor Constantinescu isi rasfata acum, cu Amandine aromate si insiropate, bunica, singurul om care i-a fost alaturi si care a avut incredere in el de-a lungul vremii. Tudor a intemeiat Chocolat , un reper al bunului gust si rafinamentului. Iar Joseph Hadad este nu doar un chef de renume mondial, ci si un tata model: isi creste singur cei trei copii si este fericit cand o aude pe mezina ca vrea sa urmeze aceeasi profesie. Vom intra in posesia unor retete de zile mari, pe care vom invata sa le preparam doar urmarind Top Chef la Antena 1, din 5 noiembrie. Iar castigatorul Top Chef se poate considera un om realizat: premiul este de 50 000 de euro si va beneficia de un curs la un restaurant frantuzesc cu stele Michelin.
Joseph Hadad, prima experienta culinara Joseph Hadad, unul dintre cei trei jurati ai celui mai taios show de cooking din Romania, Top Chef”, a vorbit la „Neatza cu Razvan si Dani” despre prima sa experienta culinara in Romania, tara pe care o considera adevarata lui casa. Traditionala mamaliguta cu branza a fost prima mancare romaneasca savurata de Joseph Hadad.Bucatarul care a gatit pentru regele Juan Carlos, Michael Jackson, Madona sau Mihail Gorbaciov s-a stabilit in Romania in urma cu 16 ani. Nu stia prea multe despre tara noastra, dar s-a adaptat rapid specificului culinar.Primul fel de mancare traditional romanesc ce i-a incantat papilele gustative a fost mamaliguta: „Prima mancare pe care am mancat-o in Romania a fost mamaliga cu branza si smantana”, a marturisit chef Hadad.Juratul Top Chef a lucrat la cel mai bun restaurant din Israel si in localuri de top din tara noastra, asa ca are asteptari mari de la concurentii din reality show-ul de la Antena 1. Va fi un jurat taios, care nu va ierta prea usor greselile bucatarilor profesionisti pe care ii va juriza: „Trebuie sa fii dur, este vorba de chefi bucatari cu diploma de bucatari, cu experienta”, a declarat Joseph Hadad.