TVA si contributiile la asigurari sociale ar putea fi reduse, daca economia va creste

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, marti, ca taxa pe valoare adaugata si contributiile la asigurari sociale ar putea fi reduse, daca economia va creste in acest an, transmite Mediafax.

Vosganian a tinut sa sublinieze ca reducerea TVA si scaderea contributiilor de asigurari sociale se va aplica daca vom avea crestere economica in acest an de 1,5% – 2%. “Daca vom avea crestere economica in acest an de 1,5% – 2%, exista posibilitatea reducerii TVA si posibilitatea scaderii contributiilor de asigurari sociale. Aceasta din urma este intr-un dialog mai avansat” , a afirmat Vosganian la o conferinta a producatorului de rulmenti URB Group.

Ministrul a vorbit si despre un pachet de stimulare a investitiilor avut in vedere de Guvern, insa a precizat ca discutiile s-au purtat deocamdata doar la nivel politic.PIB a crescut anul trecut cu 0,3%, iar pentru anul in curs autoritatile estimeaza o crestere de circa 1,5%, prognoza revizuita de mai multe ori in jos, de la o estimare initiala de 2,5%.