Tai porcul de Craciun acasa sau cumperi carnatii si carnea de la magazin?

nbsp;

Chit ca nu se simte inca aerul de sarbatori, romanii asezati, invatati din tata-n fiu sa prepare toba, isi ascut in aceste zile cutitele, fara sa mai astepte Ignatul.

Se taie deja porci in toata tara, iar gospodinele care vor sa-si stie camara in ordine fac caltabosi, sangerete si carnati. Cum este insa mai bine: sa il luam pe Ghita-n viu si sa ne chinuim cu el acasa ori sa il cumparam pe bucatele de la magazin?

La romani, taiatul porcului incepe cand nu s-a crapat bine de ziua. Gospodarul isi cheama doi- trei vecini in ajutor, pentru ca nu e lucru usor sa tii un animal de 200 de kilograme. Cat despre asomarea pe care ne-au tot sugerat-o europenii, ca sa nu-l mai chinuim pe Ghita, puteti sa uitati.

Ca sa mearga treaba bine si sa fie barbatul- barbat, merge si-un paharel de tuica, mai ales ca afara nu-i tocmai cald. Depasim traditia si aflam ca in Bihor, carnea de porc quot; in viu quot; se vinde cu 7, 50 de lei kilogramul, in timp ce la macelarie e si cu 5 lei mai lei mai scumpa.

Citeste mai mult pe site-ul Pro TV