Tantareanu, despre verificarea averilor: E mai greu sa justifici cheltuielile, nu veniturile!


Esti bogat? Demonstreaza cum ai obtinut banii. Asta vrea Traian Basescu, sustinator al eliminarii din Constitutie a prevederii conform careia orice control trebuie sa plece de la ideea ca averile au fost obtinute legal.

Daca se modifica legea suprema, toata greutatea trece pe umerii bogatilor, care, in cazul unui control, trebuie sa arate cum de o duc atat de bine. Miliardarii romani nu se tem insa.

Becali nu se teme de verificarea averilor

quot;Ce atata s-au speriat toti? De ce s-au speriat? Eu nu ma sperii. Eu sunt de acord de maine sa se faca asta. Daca faci agentia asta, sa vezi ca nu mai ai nevoie nici de FMI. Sunt vreo 70-80 de miliarde de euro, banii romanilor, care daca ar scoate legea asta oricine ar vrea sa plateasca 16% si sa aiba bani curati. Mare mult am munci noi sau Becali in 20 de ani de ne-am facut noi milionari. Ne-a dat Dumnezeu noroc, am mai riscat dar… impozit quot;, spune George Becali.

Miliardarul Cristian Tantareanu se teme ca nu cumva eliminarea din Constitutie a prezumtiei ca averile au fost obtinute legal sa nu fie folosita de politicieni in interes propriu: quot;Nu cumva asta sa fie treaba de razbunari si parghii la indemana oricui care sa vrea sa te frece quot;.

Tintareanu spune ca, uneori, este mai greu sa justifici cheltuielile, nu veniturile: quot;Am vandut casa din Corbeanca cu 3 milioane de euro, acum 2 ani. Am acte de vanzare terenuri de zeci de milioane. Pot sa ma intrebe ce am facut cu banii. Aici e mai greu sa spun, i-am praduit, i-am prapadit. Nu de unde am avut banii. De unde am avut banii sunt in acte quot;.

Eliminarea din Constitutie a premisei ca toate averile sunt legale se potriveste ca o manusa nou-infiintatei Directii de Verificari fiscale. Aceasta directie din ANAF va lua la puricat anul acesta averile a 300 -400 de romani bogati.

Sursa foto: Mediafax